EUROLYGA 2023

Vilniaus „Ryto“ akcijas pirkti žadančios SKM vadovas A. Čerškus turi planą – sirgaliai ateityje valdys krepšinio komandą SKM už sostinės klubo akcijas 50 tūkst. eurų mokės ne iš karto

„Tai dar nėra oficialu. Mūsų mokyklos treneriai ketvirtadienį tik balsavo už akcijų pirkimą, o oficiali pozicija dėl „Ryto“ klubo turėtų būti pateikta kitą savaitę“, – ketvirtadienio vakaro žinią apie naują Vilniaus „Ryto“ klubo akcininką komentavo Sostinės krepšinio mokyklos vadovas Andrius Čerškus.

SKM perka Vilniaus „Ryto“ ekipos akcijas.<br> lrytas.lt koliažas
SKM perka Vilniaus „Ryto“ ekipos akcijas.<br> lrytas.lt koliažas
Vilniaus „Ryto“ komanda<br> V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus „Ryto“ komanda<br> V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus „Ryto“ komanda<br> V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus „Ryto“ komanda<br> V.Skaraičio nuotr.
SKM nuotr.
SKM nuotr.
 SKM vadovas Andrius Čerškus<br> V.Skaraičio nuotr.
 SKM vadovas Andrius Čerškus<br> V.Skaraičio nuotr.
 SKM vadovas Andrius Čerškus<br> V.Skaraičio nuotr.
 SKM vadovas Andrius Čerškus<br> V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 25, 2021, 7:56 PM

Portalo 24sek.lt žurnalistas Rokas Pakėnas pranešė, kad Sostinės krepšinio mokykla (SKM) iš vieno pagrindinių komandos dalininkų ir vadovo verslininko Dariaus Gudelio perka penkias klubo akcijų dalis už 50 tūkst. eurų.

„Dėl finansinio susitarimo galiu pasakyti, kad mokyklos treneriai palaimino pirkimą už šią sumą. Tačiau nereikia galvoti, kad SKM turi daug atliekamų pinigų.

Šią sumą reikės sumokėti ne iš karto, dalimis, o tai labai svarbu šiuo koronaviruso pandemijos metu. Suma bus išdalinta per numatytą laikotarpį“, – lrytas.lt tikino jau 15 metų SKM krepšinio tvirtovę statantis A.Čerškus.

Pagal galimą akcijų pasiskirstymą be SKM, devynios dalys šiuo metu lieka priklausyti Vilniaus miesto savivaldybei, trys – D.Gudeliui, po viena turi – „Perlo“ bei „Norvelito“ kompanijos ir dar vieną dalį – advokatas Olegas Šibkovas.

Tikinama, jog net ir po akcijų pardavimo D.Gudelis liks „Ryto“ valdybos pirmininku.

SKM yra viena didžiausių krepšinio mokyklų Lietuvoje, o joje ilgą laiką darbavosi ir vienu iš įkūrėjų buvo dabartinis „Ryto“ direktorius Justas Jankauskas.

„Dėl akcijų reikalų reikia pasakyti, kad kitą savaitę susitiks visi akcininkai Valdyboje ir spręsime dėl kuriamos Tarybos reikalų.

Mūsų vizija, jog į Tarybą turi įeiti penki žmonės ir jie privalėtų atstovauti tiek akcininkams, tiek ir rėmėjams bei sirgaliams.

Todėl manome, kad SKM turi deleguoti vieną žmogų, Taryboje turi būti D.Gudelis, Vilniaus savivaldybės atstovas, rėmėjų žmogus ir dar vienas – komandos sirgalių deleguotas atstovas.

Iš esmės, komandos valdymas galimas pagal tokį modelį – 25 procentai balsų priklausytų SKM, tiek pat turėtų D.Gudelis, Savivaldybė ir sirgaliai turėtų 40 procentų savo balsų ir dar 10 procentų turėtų rėmėjai.

Ateityje būtų planas, kad Savivaldybės akcijas galėtų perpirkti miesto krepšinio aistruoliai.

Dar kartą pasikartosiu, jog siekiama padaryti kuo skaidresnį ir visų sirgalių gerbiamą klubą“, – kalbėjo SKM direktorius A.Čerškus.

– Kaip SKM nutarė pirkti „Ryto“ klubo akcijas?, lrytas.lt paklausė A.Čerškaus.

– Tai penkiolikos metų įdirbis (juokiasi). Jei iš tikrųjų, tokia idėja buvo jau senokai, mes svarstėme apie galimybę suvienyti Vilniaus krepšinį.

Juk šiai dienai sostinėje yra ne tik „Ryto“ klubas, tačiau ir SKM, Vilniaus krepšinio mokykla bei „Ryto“ akademija. Laikas yra kurti stiprų krepšinio segmentą sostinėje.

– Kam naudingiau šis akcijų perdavimas – klubui ar SKM?

– Sostinės krepšinio mokyklai visada reikėjo kepurės, kuri būtų lyg vizitinė kortelė. Dabar mūsų ekipa RKL puikiai žaidžia ir ji galėtų tapti „Ryto“ dublere.

Tuo tarpu klubas gaus galimybę kviestis talentingiausius žaidėjus į savo gretas. Manau, kad tai abipusė nauda.

– Tai sutartis dėl akcijų dar nepasirašyta? Gali būti taip, kad sandoris neįvyks?

– Palaukiame kitos savaitės. Dabar vis dar vyksta derybos, tačiau tai tikrai normali praktika, kuri būna versle, kai kalbame apie finansus ir akcijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.