EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius įvardijo sėkmių receptą savo komandai: „Mes negalime pavargti laimėti“

Eurolygoje pirmaujanti ir jau kelialapį į turnyro ketvirtfinalį turinti Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (23/8) nemažina apsukų. Penktadienį katalonai savo aikštelėje 80:67 (22:23, 23:17, 17:18, 18:9) nugalėjo Berlyno ALBA (11/20) krepšininkus.

 Šarūnas Jasikevičius.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 27, 2021, 11:46 AM

Rungtynės penktadienį prasidėjo permainingu abiejų komandų žaidimu. Pirmajame ketvirtyje vyko itin atkakli kova ir po pirmųjų dešimties minučių aikštelės svečiai turėjo minimalų pranašumą 23:22.

Antrajame ketvirtyje pyktelėjusi „Barcelona“ surengė sėkmingų atakų bangą, kuri leido Š.Jasikevičiaus auklėtiniams džiaugtis aštuonių taškų pranašumu – 38:30.

Vis dėlto ketvirčio pabaigoje Berlyno klubas atsakė savo varžovams ne ką prastesne atkarpa ir po dviejų kėlinių komandas skyrė vos trys taškai – 43:40.

Po pertraukos žaidimo tendencija išliko panaši – „Barcelona“ buvo vienu žingsneliu priekyje, tačiau ALBA nepaleido savo varžovų į priekį. Prieš lemiamą dvikovos atkarpą katalonai pirmavo 62:58.

Ketvirtąjį kėlinį „Barcelona“ pradėjo spurtu 9:0 ir įgijo dviženklį pranašumą. Iki dvikovos pabaigos svečiai iš Vokietijos nebepriartėjo prie savo varžovų ir aikštelės šeimininkai šventė įtikinamą pergalę.

Tam, kad katalonai užsitikrintų pirmąją vietą reguliariariame sezone, „Barcelona“ ekipai per likusius tris turus reikia laimėti vos kartą.

„Per tokį trumpą laiką žaidžiant tiek daug rungtynių yra sunku visada parodyti gerą žaidimą, – po akistatos su ALBA kalbėjo Šaras. – Šiandien žaidėme nelabai gerai. Mums nepavyko pradėti mačą susikaupus, o jo metu nesugebėjome atlikti būtinu pasikeitimų.

Tuo tarpu Aito Garcia Renesesas ir ALBA pabandė mums apsunkinti reikalus žaidžiant labai greitą krepšinį. To ir tikėjomės ir tai nebuvo lengva.

Bet šioje sezono stadijoje svarbiausia yra laimėti. Pabandysime vaikinams paaiškinti, kaip tokiose situacijose reikia elgtis ir sužaisti geriau. Ir tikiuosi, kad tai mes galėsime daryti.

Nemanau, kad pasiekti pergalę visada yra svarbiausias dalykas – svarbiausia yra pasimokyti.

Be to, svarbiausia yra tai, kad vyrukai dabar mėgautųsi pergalių serija. Tačiau jie turi žinoti, kad kiekvienas mačas yra visiškai nauja istorija.

Mes negalime pavargti laimėti. Tai gražiausias dalykas sporte: laimėti ir tuo džiaugtis. Viliuosi, kad būsime protingi ir suprasime, kad bet kuri komanda bet kurią dieną, kuomet mums nesiseka, mus gali įveikti.

Tai nutiko daug kartų tiek mums, tiek ir kitoms komandoms.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.