EUROLYGA 2023

Tragedija per krepšinio rungtynes: žinomas rusų treneris prarado sąmonę ir mirė

Sekmadienį Sankt Peterburge buvo nutrauktos vykusios Rusijos merginų krepšinio pirmenybės. Varžybose dėl trečiosios vietos aikštėje mirė žinomas Sankt Peterburge treneris 53-ejų Viktoras Koroliovas.

aikštėje mirė žinomas Sankt Peterburge treneris 53-ejų Viktoras Koroliovas. <br> s-piter.ru nuotr.
aikštėje mirė žinomas Sankt Peterburge treneris 53-ejų Viktoras Koroliovas. <br> s-piter.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2021, 1:51 PM, atnaujinta Mar 29, 2021, 1:58 PM

Kaip papasakojo liudininkai, merginų pirmenybių dvikovoje dėl trečiosios vietos tarp Sankt Peterburgo-1 ir Maskvos-3 ekipų devintąją akistatos minutę sukniubo ties atsarginių žaidėjų suolu šeimininkų treneris. Tuomet rezultatas buvo 17:9 Sankt Peterburgo komandos naudai.

Budėję medikai prišoko prie V.Koroliovo, dar bandė daryti dirbtinį kvėpavimą, tačiau buvo priversti konstatuoti mirtį.

Neoficialiai teigiama, kad trenerį pakirto infarktas, jis viso turnyro metu jautė nuovargį, pergyveno dėl kelių pralaimėtų rungtynių.

„Sukniubo ir neatsigavęs vietoje mirė. Tragedija įvyko rungtynių metu, bendruomenė yra šokiruota nelaime“, – skelbiama pranešime.

Tai buvo šeštasis dienos mačas. Buvo nutarta nutraukti turnyrą ir likusias dvejas akistatas sužaisti vėliau ir tuomet išdalinti prizines vietas.

„Viktoras Valentinovičius treniravo 2005 metų gimimo merginas, jis buvo Sankt Peterburgo Kirovo rajono olimpinio rezervo mokyklos krepšinio treneris. Darbą su jaunomis krepšininkėmis jis buvo pradėjęs dar 1990 metais, baigęs mokslus Volskos aukštojoje karinėje akademijoje“, – pranešama Sankt Peterburgo krepšinio federacijos nekrologe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.