EUROLYGA 2023

Vasaros lyga tobulėja: naujas pavadinimas, kitoks formatas ir platus dalyvių ratas

2020-ųjų vasarą susikūrusi Lietuvos vasaros krepšinio lyga antrąjį sezoną pasitinka dar stipresnė. Naują generalinį rėmėją pristatantis turnyras, kuriame žaidžia LKL krepšininkai, buvę bei esami Lietuvos rinktinės nariai ir ateities žvaigždės, 2021-aisiais žaidėjus iš Lietuvos ir užsienio kvies nauju pavadinimu – „Optibet Summer League“.

2020-ųjų vasarą susikūrusi Lietuvos vasaros krepšinio lyga antrąjį sezoną pasitinka dar stipresnė.<br>Organizatorių nuotr.
2020-ųjų vasarą susikūrusi Lietuvos vasaros krepšinio lyga antrąjį sezoną pasitinka dar stipresnė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2021, 3:03 PM

„Praėjusios vasaros lygos rungtynės sulaukė pripažinimo tiek iš žiūrovų, tiek iš žaidėjų. Tad džiaugiamės, kad vasaros lyga tampa tradiciniu renginiu, ir didžiuojamės matydami „Optibet“ lygos pavadinime. Vasaros lyga yra puiki proga žaidėjams pasirodyti kitaip, nei tą gali padaryti sezono metu. O stebėti žaidėjus savo pačių sudarytose komandose yra nekasdieniška ir įdomu. Tikime, kad lygos organizatoriai pranoks išsikeltą kartelę ir užtikrins kokybišką krepšinį žaidėjams ir įdomų reginį žiūrovams,“ – sprendimą tapti generaliniu lygos rėmėju komentavo „Optibet“ prekės ženklo vadovė Lietuvoje Greta Žudytė.

„Optibet“ vasaros lyga šiemet Kėdainių arenoje vyks liepos 26 – rugpjūčio 2 dienomis.

Turnyro organizatoriai pristato naują formatą. Aštuonios komandos bus suskirstytos į dvi grupes po keturias ekipas. Po trijų dienų grupės varžybų, ekipos turės poilsio dieną, o vėliau pagal rezultatus išsiskirstys poromis atkrintamųjų varžybų principu ir, su pertraukomis, ketvirtfinalyje, pusfinalyje bei finale išsiaiškins nugalėtoją.

„Šiemet lyga turėtų būti dar patrauklesnė žaidėjams, nes bus mažesnis rungtynių skaičius, todėl žaidėjai bus šviežesni ir galės demonstruoti dar kokybiškesnį krepšinį, – teigė vienas „Optibet Summer League“ organizatorių Arvydas Šikšnius. – Lyga tobulėja, kad taptų kuo patrauklesnė žaidėjams, nes jie kuria lygos veidą ir pritraukia krepšinio mėgėjų susidomėjimą.“

Jeigu leis pandemijos aplinkybės, „Optibet Summer League“ turėtų dalyvauti ir užsienio komandos. Planuose – svečiai iš Vokietijos ir Latvijos. Tikimasi, kad į Kėdainius galės susirinkti ir Europos krepšinio skautai, o turnyras bus transliuojamas ne tik Lietuvoje, bet ir greičiausiai užsienyje.

„Mano akimis, „Optibet Summer League“ padeda žaidėjams geriau pasiruošti sezonui, o tiems, kas neturi kontraktų, susirasti naujas komandas. Mes galime pasiūlyti gerą krepšinio lygį, aukščiausio lygio teisėjus, turnyro transliacijas, kurios užtikrina matomumą Lietuvoje bei užsienyje, visiems patogią salę Lietuvos viduryje ir geras sąlygas turnyro dalyviams“, – pridūrė A.Šikšnius.

Kiekviena „Optibet Summer League“ komanda galės registruoti iki 10 žaidėjų. Turnyras Kėdainių arenoje vyks standartine sistema – keturi kėliniai po 10 minučių.

Komandos kviečiamos registruotis info@summerleague.lt arba telefonu +37068633066.

„Optibet Summer League“ čempione pirmąjį vasaros lygos sezoną tapo „Arotena Oaks“ ekipa su broliais Lavrinovičiais, Simu Jasaičiu, Dariumi Tarvydu ir Rolandu Alijevu priešakyje. Šiemet ši komanda ketina ginti čempionų titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.