EUROLYGA 2023

Rasti Armėnijos krepšinio rinktinės žaidėjo palaikai – kovojo Kalnų Karabacho kare

Šešis mėnesius dingusiojo laukę artimieji stebuklo nesulaukė. Oficialiai paskelbta, kad Azerbaidžanui atitekusiose po rudens karo Kalnų Karabacho žemėse rasti Aramo Mkritčiano palaikai. Vaikinas atstovavo dvidešimtmečių Armėnijos krepšinio rinktinę ir net buvo kandidatu į nacionalinę komandą.

 A.Mkritčiano palaikai surasti po karo Kalnų Karabache po šešių mėnesių. <br> proballers.com nuotr.
 A.Mkritčiano palaikai surasti po karo Kalnų Karabache po šešių mėnesių. <br> proballers.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2021, 3:57 PM, atnaujinta Apr 8, 2021, 4:06 PM

Armėnijos 20-mečių rinktinėje A.Mkritčianas suspėjo sužaisti du mačus. Į karą vaikinas išėjo po masinės mobilizacijos.

Prieš prasidedant rugsėjį karui tarp Armėnijos ir Azerbaidžano dėl Kalnų Karabacho teritorijos, A.Mkritčianas žaidė „Arcacho“ krepšinio ekipoje.

Kaip pranešė „Kavkazkyj uzel“, balandžio 3 dieną Azerbaidžanui dabar priklausančiose žemėse rasti dviejų žmonių palaikai. Po jų apžiūros buvo identifikuotas vienas ir tai buvo A.Mkritčianas.

„Šešis mėnesius visi draugai ir artimieji laukė Aramo sugrįžimo, bet stebuklo neįvyko. Armėnijos krepšinio federacija reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems dėl tokios skaudžios netekties. Reiškiame užuojautą ir visų nukentėjusių nuo karo artimiesiems“, – parašė Armėnijos krepšinio federacija.

Rugsėjo 27 dieną Azerbaidžano kariuomenė pradėjo Kalnų Karabacho artilerinį apšaudymą, įsižiebė karas tarp šios šalies kariuomenės ir Armėnijos. Lapkričio 9 dieną diena pasirašytos paliaubos tarp šalių, tačiau didžioji dalis Karabacho vėl atiteko Azerbaidžanui.

Tiek vieni, tiek ir kiti Kalnų Karabacho žemes laiko savomis. Dėl jų vyko ir 1993 metų karas, kuriame laimėtoja buvo Armėnija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.