EUROLYGA 2023

Europos taurės finale įvyks Lietuvos krepšininkių dvikova

Venecijos „Reyer“ vidurio puolėja Gintarė Petronytė sekmadienį sieks trečią kartą tapti Europos taurės laimėtoja, o jai sutrukdyti bandys „Valencia“ puolėja Laura Juškaitė. Šių dviejų Lietuvos krepšininkių komandos penktadienį laimėjo pusfinalio rungtynes ir susigrums antrojo pagal rangą žemyno turnyro finale.

Gintarė Petronytė<br>fiba.basketball.com nuotr
Gintarė Petronytė<br>fiba.basketball.com nuotr
Gintarė Petronytė<br>fiba.basketball.com nuotr
Gintarė Petronytė<br>fiba.basketball.com nuotr
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 9, 2021, 11:09 PM

„Reyer“ krepšininkės penktadienį atkakliose ir permainingose Europos taurės pusfinalio rungtynėse nugalėjo finalo ketverto šeimininkę „Szekszard“ komandą 63:58. Gintarė Petronytė žaidė 29,5 min., pelnė 10 taškų (2/9 dvitaškių, 6/6 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius. 32 metų lietuvė agresyviai grūmėsi po krepšiais, bet jos metimai iš vidutinio nuotolio retai pasiekdavo tikslą.

Venecijos komanda pergalę išplėšė tik pačioje pabaigoje. Likus žaisti pusantros minutės „Reyer“ atsiliko 55:58, bet lemiamu metu labai drausmingai gynėsi ir paskutinį tarpsnį laimėjo 8:0.

Daug lengviau į finalą žengė „Valencia“, įtikinamai nugalėjusi Šarlvilio-Mezjero „Carolo“ komandą 80:68. 23 metų Laura Juškaitė žaidė 4 min. ir taškų nepelnė (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio).

Valensijos krepšininkės antrajame kėlinyje pirmavo net 27 taškų skirtumu, bet per anksti nusprendė, kad darbas atliktas. Trečiajame kėlinyje „Carolo“ sumažino skirtumą iki vienženklio, tačiau „Valencia“ užteko fizinių ir moralinių jėgų, kad vėl padidintų persvarą.

„Reyer“ į Europos taurės finalą pateko antrą kartą. 2018 metais Venecijos komanda pralaimėjo lemiamą mūšį Stambulo „Galatasaray“ ekipai, kurioje tą sezoną žaidė G.Petronytė.

G.Petronytė šiame turnyre triumfavo ir 2010 metais. Tuomet ji Europos taure džiaugėsi su Byrono „Athinaikos“ komanda.

„Valencia“ tik prieš trejus metus debiutavo Ispanijos pirmojoje lygoje, o Europos turnyruose pirmą kartą žaidė praėjusį sezoną, kuris dėl pandemijos buvo nutrauktas prieš ketvirtfinalį.

Pusfinalis

Venecijos „Reyer“ – „Szekszard“ 63:58. N.Howard 16, Y.Anderson 14, G.Petronytė ir E.Penna po 10/ C.Goree 13, Z.Friskovec 10.

„Valencia“ – Šarlvilio-Mezjero „Carolo“ 80:68. R.Quintana 22, C.Trahan-Davis 15, Q.Casas 12, ... L.Juškaitė 0/ T.Pouye 16, E.Akhator 11.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.