EUROLYGA 2023

Karjeros rungtynes sužaidęs K. Pangosas atvedė „Zenit“ į Eurolygos atkrintamąsias Aiškios visos turnyro „Top 8“ etapo poros

Artūro Gudaičio atstovaujama Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipa ištraukė paskutinį laimingą bilietą ir įšoko į Eurolygos atkrintamųjų traukinį. 27-erių krepšininkas iš Lietuvos žengė naują žingsnį savo karjeroje – iki tol jis nebuvo rungtyniavęs stipriausiųjų Eurolygos aštuoneto etape.

K.Pangosas sužaidė karjeros rungtynes.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
K.Pangosas sužaidė karjeros rungtynes.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2021, 7:53 PM, atnaujinta Apr 12, 2021, 10:23 PM

Pirmadienį Rusijos klubas namuose 112:83 (26:22, 21:18, 29:20, 34:21) įveikė Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkus ir turnyro reguliarųjį sezoną užbaigė aštuntoje pozicijoje. Eurolygos „Top 8“ etape Xavi Pascualio auklėtinių lauks Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

Naudingai žūtbūtinėse rungtynėse sužaidė ir pats A.Gudaitis.

Aukštaūgis iš Lietuvos per 25 ant parketo praleistas minutes įmetė 11 taškų (3/4 dvit., 5/8 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 14 naudingumo balų.

Akistatą aikštelės šeimininkai pradėjo uraganiniu puolimu ir per pirmas dvi minutes pasiuntė varžovus į ankstyvą nokdauną – 11:0. Vis dėlto „Panathinaikos“ neketino nuleisti rankų ir po šalto dušo ėmė mažinti savo turimą deficitą. Po pirmųjų dešimties minučių „Zenit“ buvo priekyje 26:22.

Antrajame kėlinyje svečiai nepaleido toli į priekį „Zenit“ krepšininkų, tačiau Sankt Peterburgo klubas neleido savo varžovams pirmauti nė karto. Kevino Pangoso į priekį tempiami aikštės šeimininkai į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudami 47:40.

Trečiajame ketvirtyje Rusijos ekipa vėl susigrąžino rungtynių pradžioje įgytą dviženklį pranašumą, o antroje ketvirčio pusėje pradėjo triuškinti savo varžovus.

Ketvirtasis kėlinys liko tik formalumas – „Zenit“ išsaugojo dviženklį pranašumą bei žengdami į Eurolygos „Top 8“ etapą paliko „Valencia“ už stipriausiųjų aštuoneto borto.

Nugalėtojus į priekį vedė karjeros rungtynes sužaidęs K.Pangosas. Kanadietis per 31 minutę įmetė 33 taškus (7/12 trit.), atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir surinko 41 naudinumo balą.

Po šios dvikovos paaiškėjo visos šio Eurolygos sezono atkrintamųjų varžybų poros.

„Barcelona“ (1 vieta) – „Zenit“ (8)

CSKA (2) – „Fenerbahce“ (7)

„Anadolu Efes“ (3) – „Real“ (6)

„Olimpia“ (4) – „Bayern“ (5)

Eurolygos atkrintamosios varžybos startuos jau kitą savaitę.

Jose poros kovos serijoje iki trijų pergalių. Pirmojo ketverto komandos pirmąsias dvejas rungtynes žais namų aikštelėse.

„Zenit“: Kevinas Pangosas 33, Willas Thomasas 18, Billy Baronas 12, Artūras Gudaitis 11.

„Panathinaikos“: Nemanja Nedovičius 20, Ioannis Papapetrou 16, Aaronas White‘as 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.