EUROLYGA 2023

Kai džiaugsmą keičia nerimas: Š. Jasikevičių pranokęs X. Pascualis prabilo apie A. Gudaičio netektį

Sporto pasaulyje ne itin dažnai pasitaikantis atvejis, kai aštuntąją vietą reguliariajame sezone užėmusi komanda jau pirmose serijos rungtynėse pranoksta vienvaldžius turnyro lyderius, tačiau Xavi Pascualio treniruojama Sankt Peterburgo „Zenit“ trečiadienį užtildė visus skeptikus.

X.Pascualis džiaugėsi pergale, tačiau jam kėlė nerimą A.Gudaičio trauma.<br>Lrytas.lt ir Twitter koliažas.
X.Pascualis džiaugėsi pergale, tačiau jam kėlė nerimą A.Gudaičio trauma.<br>Lrytas.lt ir Twitter koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2021, 8:49 AM, atnaujinta Apr 22, 2021, 8:51 AM

Rusijos klubas išvykoje 76:74 ant menčių paguldė pirmąją vietą reguliariajame sezone užėmusią „Barcelona“ ekipą, kuriai vadovauja buvęs X.Pascualio auklėtinis Šarūnas Jasikevičius.

Nuo dvikovos pradžios į priekį įsiveržę svečiai sudegino ne vieną krepšinio specialisto iš Lietuvos nervų ląstelę – „Zenit“ antrajame kėlinyje pirmavo dviženkliu pranašumu.

Visgi po pertraukos „Barcelona“ įjungė aukštesnę pavarą ir ėmė spausti nesvetingai žaidusius Sankt Peterburgo klubo krepšininkus, tačiau jie nepalūžo – Kevino Pangoso ir K.C. Riverso tolimi metimai pražudė Katalonijos ekipą.

„Barcelona“ yra puiki komanda. Net neabejojau, kad jie sugrįš į šias rungtynes. Rungtynių pabaigoje praradome jų kontrolę, tačiau tikėjome savo žaidimu, kantriai žaidėme gynyboje ir iškovojome svarbią pergalę. Puikiai suprantame, kad nugalėti „Barcelona“ krepšininkus tris kartus yra praktiškai neįmanoma, tačiau mes tęsime savo darbą“, – po dvikovos kalbėjo „Zenit“ strategas X.Pascualis.

48-erių krepšinio specialistas prakalbo ir ne tokiomis džiugiomis temomis. Rusijos klubo treneris teigė, kad didžiausią nerimą jam kelia ketvirtajame kėlinyje čiurnos traumą patyręs Artūras Gudaitis.

Kiek rimta 27-erių 208 cm ūgio krepšininko iš Lietuvos trauma vis dar nėra žinoma, tačiau jo netektis būti itin skaudus smūgis „Zenit“ ambicijoms, kadangi iki sezono pabaigos šiai komandai padėti jau nebegalės prieš seriją susitraumavęs lenkas Mateuszas Ponitka.

„Liūdniausia, kad pasipildė mūsų traumuotų žaidėjų sąrašas. Dabar iš rikiuotės iškrito ir A.Gudaitis. Mums ypatingai nesiseka, kadangi jis yra labai svarbus žaidėjas ir jo bei M.Ponitkos netektis yra itin stiprus smūgis.

Bet mes turime ieškoti kelių tam, kad pratęstumėme savo darbą. Antrosios serijos rungtynės jau penktadienį ir mes turime žaisti taip, kaip tai darėme viso sezono metu – gerai gintis, sėkmingai organizuoti puolimą ir naudotis atsiradusiomis progomis. Turime tai pratęsti“, – samprotavo X.Pascualis.

„Zenit“ gretose rezultatyviausiai trečiadienį sužaidė K.Pangosas, kuris įmetė 19 taškų.

Iki patirtos traumos A.Gudaitis buvo pasižymėjęs 5 taškais ir 6 naudingumo balais.

Antrosios serijos iki trijų pergalių rungtynės Katalonijoje vyks penktadienį 22 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.