EUROLYGA 2023

X. Pascualio ir K. Pangoso pamokytas Šaras išsiliejo: „Atvirai, nesitikėjau to. Esu nusivylęs“

Eurolygos reguliariajame sezone triumfavusi Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ turnyro atkrintamosiose varžybose susidūrė su visai kitokia realybe.

Š.Jasikevičius liko nusivylęs auklėtinių nusiteikimu.<br>ZUMMAPress/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius liko nusivylęs auklėtinių nusiteikimu.<br>ZUMMAPress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2021, 7:48 AM, atnaujinta Apr 22, 2021, 7:58 AM

Lietuvio auklėtiniai pirmose serijos iki trijų pergalių ketvirtfinalio rungtynėse savo aikštėje 74:76 nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui, kuris į „Top 8“ etapą pateko užimdamas paskutiniąją aštuntuko poziciją.

Praktiškai visos dvikovos metu priekyje buvę svečiai po dviejų kėlinių džiaugėsi net 14 taškų pranašumu – 48:34.

Po patirto pralaimėjimo Š.Jasikevičius dūrė pirštu į tragišką pirmąją rungtynių dalį.

„Sveikinimai Xavi (Pascualiui – red.) ir visai „Zenit“ komandai. Šiandien jie išėjo su aiškiomis mintimis ir planu, kaip reikia žaisti. Jie atrodė kur kas solidžiau nei mes, ypač gynyboje. Manau mūsų pirmoji rungtynių dalis ginantis buvo labai bloga. Negalime pradėti atkrintamųjų varžybų su tokiu požiūriu“, – samprotavo „Barcelona“ strategas.

Po ilgosios pertraukos aikštelės šeimininkai ėmė artėti prie savo varžovų, o dvikovai artėjant prie pabaigos Brandonas Daviesas taikliu baudos metimu išvedė katalonus į priekį. Vis dėlto lemiamą žodį tarė „Zenit“ lyderis Kevinas Pangosas, kuris nukalė Rusijos klubui pergalę pirmosiose serijos rungtynėse.

Iš viso kanadietis įmetė 19 taškų.

„Mes bandėme grįžti į rungtynes, išlyginome rezultatą, tačiau to nepakako. „Zenit“ rungtynių pabaigoje pataikė sunkius metimus, visgi jie buvo vertesni laimėti šią dvikovą. Mes patys išsikasėme duobę. Atvirai, nesitikėjau to. Nesitikėjau, kad galėsime taip išeiti į rungtynes.

Esu nusivylęs, tačiau gera žinia ta, kad turime laiko pasitaisyti. Tą leidžia atkrintamųjų varžybų sistema, vis dėlto mes žaidžiame su labai gera komanda“, – po patirtos nesėkmės klabėjo Š.Jasikevičius.

„Barcelona“ komandoje rezutyviausiai sužaidė B.Daviesas, kuris įmetė 18 taškų.

Antrosios serijos iki trijų pergalių rungtynės vyks penktadienį. „Barcelona“ savo aikštelėje sieks reabilituotis nuo 22 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.