EUROLYGA 2023

Po išsigelbėjimo su „Zenit“ Š. Jasikevičius kalė žaidėjus prie kryžiaus: „Išsikasėme sau duobę“

Pirmoji vieta reguliariame Eurolygos sezone negarantuoja kelialapio į finalo ketverto akistatas – tai savo kailiu jau pajuto Šarūnas Jasikevičius ir jo vedama „Barcelona“. Katalonai penktadienį buvo arti fiasko – garsus klubas tik po pratęsimo dramatiškai 81:78 (13:16, 25:13, 10:19, 18:18, 15:12) nugalėjo paskutiniąją į atkrintamuosius mačus patekusią ir aštuntąją vietą užėmusią Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipą. Pirmame mače rusų klubas parklupdė katalonus 76:74.

„Barcelona“ treneris Šarūnas Jasikevičius.<br>ZUMMAPress/Scanpix nuotr.
„Barcelona“ treneris Šarūnas Jasikevičius.<br>ZUMMAPress/Scanpix nuotr.
„Barcelona“ treneris Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Barcelona“ treneris Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-04-24 09:29, atnaujinta 2021-04-24 09:36

Šioje dvikovoje "Zenit" klubas vertėsi be traumą besigydančio Artūro Gudaičio. Serijoje iki trijų pergalių rezultatas tapo lygus – 1:1 ir visa intriga keliasi į Sankt Peterburgą, kur bus žaidžiami kitą savaitę dar du mačai.

„Barcelona“ antroje dvikovoje kelis kartus turėjo dviženklę persvarą, tačiau jos išsaugoti nesugebėjo.

Lemiamame ketvirtyje Rusijos komanda trumpai pirmavo, bet 37-ąją minutę Cory Higginsas pataikė dvitaškį bei atitolino savo klubą iki 65:59.

Tačiau svečiai nepasidavė: per kiek daugiau nei minutę likvidavo visą deficitą, o po netaiklaus Nikola Mirotičiaus metimo „Zenit“ žvaigždė Kevinas Pangosas nepasinaudojo šansu išplėšti ekipai pergalę – komandos žaidė pratęsimą.

Jame Šaro kariauna įmetė 15 taškų, iš kurių net 12 baudų metimais – penkios paskutinės taiklios baudos lėmė katalonų pergalę ir atitraukė „Barca“ nuo kracho – pralaimėjimas būtų įvaręs geriausią turnyro klubą į kampą.

Po rungtynių Lietuvos specialistas Š.Jasikevičius prakalbo, kad yra nesąmonė žaisti tokio lygio mačus be žiūrovų, juolab, kad į kitus renginius jie įleidžiami.

„Tai absurdas žaisti tuščioje „Palau Blaugrana“ arenoje – tikino Šaras. – Su šeima buvau prieš kelias dienas magijos šou ir nieko, visi žiūrėjome pasirodymą. Rankininkai kovoja su sirgaliais, o mes – ne“.

Po priekaištų dėl kovos su koronavirusu Š.Jasikevičius tikino, kad jo komandos žaidėjai ne visiškai supranta, su kuo kovoja.

„Galvoju, kad žaidėme gerą krepšinį. Bet reikia pripažinti, kad esamas spaudimas mus veikia, – kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – Atrodo, jog mano vyrukai nesupranta pagrindinio dalyko: mums bus sunku šioje serijoje. Tai turi būti sunku.

Mes kaunamės dėl kelialapio į finalo ketvertą prieš labai gerą komandą. Ir, žinoma, mes žaidžiami nervingai, nes pralaimėjome pirmąsias rungtynes, kuriose nesikovėme tinkamai.

Mes tuo pralaimėjimu sau išsikasėme sau duobę, iš kurios turime kapstytis. „Zenit“ žaidžia neįtikėtinai.

Mūsų gynyba didžiąją dalį – pakankamai gera, bet jie pataiko neįtikėtinus metimus. Turime šioje serijoje kentėti“.

Tuo tarpu „Zenit“ strategas Xavieras Pascualis apgailestavo dėl praleistos progos iškovoti dar vieną laimėjimą, bet pagyrė savo krepšininkus.

„Turėjome kamuolį paskutinėje ketvirtojo kėlinio atakoje. Ką galiu pasakyti apie tą ataką - norėjome pelnyti taškus, bet mums nepavyko.

Bet iš esmės mes turėjome labai gerą galimybę laimėti.

Pratęsime vėl naudojomės savo pranašumais, bet atlikome rungtynes nulėmusią klaidą. Didžiuojuosi savo komanda ir jos rodomu žaidimu“, – teigė ispanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės