EUROLYGA 2023

Revoliucinis Eurolygos septynetas pasiekė savo – prezidentas J. Bertomeu atiduoda finansines vadžias klubams

Pirmadienį Barselonoje vykusiame 11 Eurolygos klubų susitikime už uždarų durų buvo laužomos ietys. Jau anksčiau buvo skelbta, kad Eurolygos septynetas – Kauno „Žalgiris“, Tel Avivo „Maccabi“, Pirėjo „Olympiakos“, Atėnų „Panathinaikos“, Milano „Olimpia“, Maskvos CSKA ir Stambulo „Anadolu Efes“ – norėjo naujovių Eurolygos vadovybėje.

Kaune vie<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune vie<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu tiki Eurolygs<br>M.Patašiaus nuotr.
Jordi Bertomeu tiki Eurolygs<br>M.Patašiaus nuotr.
 Reuters/Scanpix.com. nuotr.
 Reuters/Scanpix.com. nuotr.
Kaune vie<br>M.Patašiaus nuotr.
Kaune vie<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Bertomeu teigė, kad kitą sezoną Eurolygoje nebus trečio klubo iš Rusijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Bertomeu teigė, kad kitą sezoną Eurolygoje nebus trečio klubo iš Rusijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 26, 2021, 8:24 PM, atnaujinta Apr 26, 2021, 8:28 PM

Buvo kalbėta, kad septynetas planuoja neleisti pratęsti darbą prezidentui Jordi Bertomeu ir jį atstatydinti po 20 metų darbo.

Pagal Eurolygos įstatus, klubai-akcininkai turi teisę pranešti, kad nesutinka su automatine kasmetine J.Bertomeu kadencijos pratęsimo procedūra.

Portalas SDNA tikina, revoliucinis septynetas pasiekė savo pirmojo tikslo – visi 11 klubų, kurie yra Eurolygos akcininkai, pateko į Eurolygos Valdybą, kuri sprendžia finansinius ir konkurencijos klausimus.

„Tai nauja Eurolygos era. Iš esmės buvo pareikštas nepasitenkinimas J.Bertomeu galimybėmis valdyti Eurolygos projektus.

Šis sprendimas tik reiškia, kad klubai perima iš vieno žmogaus visas teises vienaasmeniškai spręsti konkurencijos ir finansinius klausimus, taip pat kartu derėsis dėl televizijos transliacijų ir derėsis su rėmėjais“, – skelbiama SDNA.

Iš esmės, pasitvirtino Atėnų „Panathinaikos“ klubo pozicija, kuris visada buvo balta varna Eurolygoje ir kalbėjo apie komandų vadovavimą pačiam turnyrui.

J.Bertomeu tapo tik vienu iš Valdybos nariu, o ne vadovu, kuris turėjo visus finansinius svertus savo rankose.

Nežinia, ar klubai eis toliau ir atleis Eurolygos vadovą: tai būtų įmanoma tik pateikus visiems akcininkams aiškus skaičius, kad ispanas blogai valdė turnyro pinigus ir nepasiekė finansinių tikslų, kurie buvo numatyti kasmetiniuose pasitarimuose.

Pati Eurolyga apie posėdį išplatino labai lakonišką ir nedidelį pareikšimą, kuriame nėra aštresnių kampų: „Visi klubai per balandžio 26 dienos pasitarimą suderino savo pozicijas. Visi 11 klubų yra atsidavę vieningumui, kuris yra mūsų visu pastangų pagrindas.

Būtent tai atnešė Eurolygai sėkmę per pastaruosius 20 metų.

11 klubų ir toliau yra pasiruošę priimti būtinus sprendimus, kad ir toliau būtų vystoma sėkmės pozicija, išlaikant Eurolygos turnyrus tokiame pačiame aukštame lygyje.

Eurolyga imsis visų privalomų darbų, kad 11 akcininkų-klubų būtų integruoti į kolektyvinio valdymo struktūrą ir šis sprendimas būtų patvirtintas per kasmetinį komandų susirinkimą“.

Pasitarime dalyvavęs „Žalgiris“ taip pat išplatino trumpą Eurolygos pasitarimo žinutę:

– Visi 11 klubų pripažįsta, kad vienybė yra kertinė vertybė, ir yra užtikrinti, kad būtent ši vienybė buvo sėkmės pagrindas per pastaruosius 20 metų.

– Visi 11 klubų ir toliau laikosi vizijos kartu imtis būtinų bendrų žingsnių siekiant tęsti sėkmingą veiklą ir pakelti varžybas į naujas aukštumas.

– Kitame valdybos posėdyje Eurolyga pasiūlys priemones, kaip visus 11 klubų dar labiau įtraukti į lygos valdymo struktūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.