EUROLYGA 2023

Po „Zenit“ smūgio Šaras kalė save prie kryžiaus ir prakalbo apie ateitį nesėkmės Barselonoje atveju

Penktadienį Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ nepasinaudojo galimybe žengti į Eurolygos finalinį ketvertą. Ketvirtose serijos iki trijų pergalių rungtynėse katalonai 61:74 nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkams.

Š.Jasikevičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2021, 11:05 PM, atnaujinta Apr 30, 2021, 11:11 PM

„Sveikinimai Xavi (Pascualiui – red.) ir „Zenit“. Šiandien jie buvo vienintelė komanda, kuri kovėsi nuo pirmųjų dvikovos minučių. Jie buvo kur kas fiziškesni ir pelnytai laimėjo šias rungtynes.

Turiu prisiimti atsakomybę, nes nepavyko teigiamai nuteikti komandos. Stengiausi daryti viska – žinojau, kad „Zenit“ turi gerus žaidėjus ir pasižymi geru kovingumu, buvo akivaizdu, kad jie nieko neatiduos už dyką. Niekas gyvenime nėra atiduodama už dyką.

Kaip treneris tinkamai nepadariau savo darbo. Dabar turiu stengtis iš naujo pasiekti vaikinų galvas ir kuo geriau juos paruošti lemiamoms rungtynėms Barselonoje“, – po pralaimėjimo kalbėjo Š.Jasikevičius.

Lemiama „Zenit“ ir „Barcelona“ komandų akistata vyks antradienį. Penktųjų rungtynių nugalėtojai žengs į Eurolygos finalinį ketvertą.

– Kaip praleidote laisvą dieną? Gal pritrūko laiko pasiruošimui?, – buvo paklausta Š.Jasikevičiaus.

– Laisvos dienos metu svarbiausia yra šiek tiek atsiriboti. Apžiūrėjome gražias miesto vietas, vakare turėjome video peržiūrą.

Keturias dienas praleidome viešbutyje, todėl buvo svarbu tinkamai atitrūkti, tačiau viena yra ruoštis, o kita yra kautis. Jei norime patekti į finalinį ketvertą – turime kautis.

Jei mano žaidėjai nesikauna, vadinasi, savo darbą blogai atlieku aš.

– Iki kokios rungtynių stadijos supratote, kad akistata jau yra pralaimėta?

– Šiais laikais krepšinis yra labai gretas ir dalykai keičiasi žaibiškai. Niekada nėra žinoma, kas nutiks. Nuo pat dvikovos pradžios mūsų dinamika nebuvo gera, tačiau niekada nežinai, kaip kas gali nutikti.

Atkrintamosiose varžybose skaudžiausia yra pralaimėti rungtynes dar iki joms prasidedant.

Vis dėlto, net kai atsilieki 15-17 taškų skirtumu viskas gali pakrypti kita linkme.

– Ar neatrodo, kad kai kurie žaidėjai nusprendžia taupyti save, kai rungtynių baigtis ima tapti aiški?

– Nežinau. Pirmoje rungtynių dalyje praleidome 48 taškus, negaliu pasakyti, kodėl sugebėjome praleisti 25 taškus taisykles pažeisdami vos tris kartus.

Dažnai kartoju apie savo pagarbą „Zenit“, tačiau kaip treneris iki galo nepadarau savo darbo, nes mano žaidėjai turbūt vis dar netiki, kad „Zenit“ yra gera komanda.

– Kas nutiks, jei pralaimėsite lemiamas rungtynes?

– Nežinau, mes dar nepralaimėjome šios serijos ir turime šansą laimėti. Visą sezoną kovojome dėl namų aikštelės pranašumą, jį jau praradome pirmojoje dvikovoje, tačiau vėliau susigrąžinome.

Turime kautis ir negalvoti, kas gali nutikti. Jei nutiks, už tai lauks tinkama atsakomybė. Tačiau šią akimirką visiškai nesvarbu, kas nutiks – turime aikštelėje atiduoti viską.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.