EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius apie lemiamą Eurolygos ketvirtfinalio akistatą: „Aštuonis mėnesius dirbome tam, kad žaistume namuose“

Eurolygos regualiariojo sezono laimėtoja „Barcelona“ – ant prarajos krašto ketvirtfinalyje, tačiau Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Ispanijos komanda antradienį per penktąsias serijos rungtynes su Sankt Peterburgo „Zenit“ turės vieną svarbų argumentą.

 Š.Jasikevičiaus laukia žūtbūtinės rungtynės.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
 Š.Jasikevičiaus laukia žūtbūtinės rungtynės.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
 Š.Jasikevičiaus laukia žūtbūtinės rungtynės.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
 Š.Jasikevičiaus laukia žūtbūtinės rungtynės.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
 Š.Jasikevičiaus laukia žūtbūtinės rungtynės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičiaus laukia žūtbūtinės rungtynės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Xavi Pascualis metė iššūkį buvusiai komandai.<br>P.Mantauto nuotr.
Xavi Pascualis metė iššūkį buvusiai komandai.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 3, 2021, 10:37 PM, atnaujinta May 3, 2021, 10:43 PM

„Antradienį žaisime lemiamas rungtynes, o mes aštuonis mėnesius dirbome tam, kad jas žaistume savo namų aikštėje“, – pirmadienį sakė 45-erių lietuvis.

1-osios ir 8-osios komandų akistatoje serijoje iki trijų pergalių rezultatas yra 2:2. Komandos pasidalijo po pergalę ir Barselonoje, ir Sankt Peterburge.

„Mūsų laukia penktosios rungtynės – atėjo laikas viską atiduoti. Privalome viską palikti ant parketo. Mes mokėmės iš to, ko nepadarėme, ir tikiu, kad mano žaidėjai žino, jog turime žaisti sunkiau, drausmingiau, su aiškiomis idėjomis, nes to nedarome“, – sakė lietuvis.

Š.Jasikevičius žada kovą dėl kiekvieno centimetro.

„Turime pabandyti žaisti gerą krepšinį. Manau, kad šioje serijoje mes vis dar nežaidėme labai gerai ir tai mes bandysime padaryti. Tikiuosi, kad mums viskas klostysis gerai. Turime žinoti, ką pulti ir kaip tai padaryti.

Po ketverių rungtynių mums jau reikia žinoti, kur jie rizikuoja, o kur ne. Visų pirma, mes turime kovoti. Kovoti už kiekvieną kamuolį, už kiekvieną centimetrą, ir apie tai mes kalbame.

Jei varžovas sugriebia 14 atkovotų kamuolių daugiau, vadinasi, tu nepadarei visko.

Pirmas dalykas, kurį turime padaryti, yra tai, ką galime kontroliuoti. Turime tęsti gynybą. Mes gerai gynėmės, bet penktose rungtynėse ji turi būti dar geresnė.

Mes turime baigti atakas puldami krepšį, būti kieti ir nesitikėti, kad bus fiksuojamos pražangos, nes atkrintamosiose varžybose nereikia tikėtis lengvų švilpukų. Taip ir turi būti.

Mes metame dvitaškius tikrai mažu procentu ir metame per mažai tritaškių, todėl turime pagerinti šiuos aspektus ir ypač geriau gintis“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

„Zenit“ treneris Xavi Pascualis net ir nesėkmės atveju nepeiks savo auklėtinių, nes jie padarė daugiau nei tikėtasi.

„Mūsų laukia penktosios rungtynės ir mes žinome, kad jas žaisti bus ypač sunku. „Barcelona“ reguliariajame sezone užėmė pirmą vietą, todėl jie žaidžia namų rungtynes, o mes stengiamės atsilaikyti visą šią seriją.

Bandysime būti konkurencingi ir išlikti žaidime. Žinome, kad beveik neįmanoma tris kartus laimėti atkrintamosiose varžybose prieš „Barcelona“, bet mes bandysime dar kartą.

Mes eisime su savo planu pabandyti sužaisti geras rungtynes ir išlikti kovoje iki pabaigos. O jei turėsime galimybę laimėti, tai ir laimėti. Kad ir kas nutiktų, turime didžiuotis šiais žaidėjais dėl to, ką jie darė iki šiol.

Kad ir kas nutiktų, tai mums bus panašu į pergalę, nes nuostabu, kaip mes varžėmės su geriausia Europos komanda. Taigi turime žaisti taip, kaip tai darėme ketvirtosiose rungtynėse. Susikaupimas, mąstymas, organizuotumas“, – pergalės priežastis dėliojo ispanas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.