EUROLYGA 2023

Trečias kartas nemelavo – G. Petronytė tapo Italijos čempione

Gintarei Petronytei ir jos komandos draugėms iš Venecijos „Reyer“ trečias kartas nemelavo. „Reyer“ krepšininkės šiais metais pralaimėjo du finalus, bet sekmadienį pergalingai pabaigė Italijos lygos finalo seriją.

Gintarė Petronytė<br>fiba.basketball.com nuotr
Gintarė Petronytė<br>fiba.basketball.com nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-16 22:48, atnaujinta 2021-05-16 22:49

Venecijos komanda lemiamose penktosiose finalo rungtynėse namie įtikinamai nugalėjo Skijaus „Famila“ ekipą 72:58, laimėjo seriją 3:2 ir po 75 metų pertraukos tapo Italijos čempione.

G.Petronytė paskutinėse pirmenybių rungtynėse žaidė 13 min., pelnė 5 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

32 metų 197 cm ūgio lietuvė per sezoną žaidė 29 rungtynes, įmesdavo 12,5 taško, atkovodavo 8,9 kamuolio, blokuodavo 1,4 metimo ir išprovokuodavo 4,1 pražangos.

G.Petronytės pavardė mirgėjo Italijos lygos asmeninės statistikos lyderių sąrašuose. Ji užėmė antrąją vietą pagal blokuotus metimus, penktąją – pagal dvitaškių taiklumą, devintąją – pagal atkovotus kamuolius ir pagal išprovokuotas pražangas.

Venecijos komanda Italijos čempione tapo antrą kartą. Pirmąjį titulą „Reyer“ iškovojo dar 1946 metais. Po to Venecijos klube beveik pusę amžiaus visai nebuvo moterų krepšinio padalinio, o į „Serie A“ komanda grįžo tik 2001 metais. Net ir šiame amžiuje „Reyer“ vadovai buvo nusprendę atsisakyti profesionalų licencijos, bet 2012 metais vėl grįžo į „Serie A“ ir pastaraisiais sezonais joje nuolat kovojo dėl aukščiausių vietų.

„Famila“ šalies čempione tapo 10 kartų, tarp jų – du praėjusius baigtus sezonus (2018 ir 2019 m.). Pernai Italijos čempionės dėl pandemijos nepaaiškėjo.

Šį pavasarį „Reyer“ žaidė net trijų turnyrų finaluose, bet du pirmieji bandymai nebuvo sėkmingi. Kovo 8 dieną Italijos taurės lemiamose rungtynėse „Reyer“ nusileido „Famila“ komandai 55:69, o balandžio 11 dieną Europos taurės finale pripažino „Valencia“ pranašumą 81:82.

Italijos lygos reguliariajame sezone „Reyer“ ir „Famila“ iškovojo po 24 pergales, tačiau Venecijos komanda žaidė 25 rungtynes, Skijaus ekipa – visas 26. Lygos vadovai dėl laiko stokos nusprendė nežaisti keletos per pandemiją nukeltų ir lemiamos įtakos neturėjusių rungtynių, kad netrukdytų šalies rinktinei ruoštis birželio viduryje prasidėsiančioms Europos pirmenybėms.

Venecijos komandai buvo likusios rungtynės su autsaiderėmis, todėl Skijaus klubas neturėjo priežasties skųstis, kad buvo nuskriaustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.