EUROLYGA 2023

Į LKL pusfinalį be problemų patekusio „Ryto“ klubo treneris G.Žibėnas: „Man patinka tokiu būdu klysti“

Šeštadienį Šiauliuose įvyko antrosios LKL čempionato ketvirtfinalio rungtynės. Giedriaus Žibėno vadovaujami Vilniaus „Ryto“ krepšininkai rezultatu 101:70 (19:20, 37:12, 30:13, 15:25) įveikė „Šiauliai“ ekipą ir tapo paskutiniąja pusfinalio dalyve. Ketvirtfinalio seriją sostinės ekipa laimėjo rezultatu 2:0.

 Giedrius Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Giedrius Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2021, 8:48 PM

Sostinės krepšininkai visas problemas išsprendė antrame kėlinyje, kai susikrovė 25 taškų kraitį ir neleido šeimininkams net pagalvoti apie intrigą. Trečiame kėlinyje vilniečiai pirmavo net 41 taško skirtumu – 86:45.

„Šiauliai“ priešinosi, kiek galėjo ir kiek leido suolas. O jis dabar pas juos trumpas. Labai gaila, kad jie sirgo, linkiu žaidėjams greičiau pasveikti.

Bet mes žiūrėjome savo reikalus. 2–3 kėlinyje žaidėjai įjungė aukštesnę pavarą, jie žino, kad pusfinalis po kelių dienų ir kokiu ritmu turime žaisti.

Esu laimingas, kad mano nuogąstavimai, jog bus sunku žaidėjus motyvuoti, nepasiteisino. Jie parodė, jog yra profesionalai. Man patinka tokiu būdu klysti.

Kuo labiausiai džiaugiuosi, kad mums baigėsi pačios sunkiausios rungtynės. O sunkiausios jos prieš save, dabar prasidės rungtynės prieš varžovą.

Aišku, norėjome geresnės kovos, bet treniruotė gavosi gera, einame į pusfinalį pakelta galva ir pasiruošę, svarbiausia, kad būtume iki paskutinės dienos sveiki“, – teigė „Ryto“ strategas.

„Šiauliams“ šeštadienį baigėsi sezonas. Į klausimą, ar treneris Antanas Sireika nededa taško šiame mieste su šia ekipa, jis atsakė: „Nededu taško. Man gimtadienio proga visi linkėjo sveikatos. Svarbiausia tai. Noro mokyti kitus ir noro mokytis – per kraštus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.