EUROLYGA 2023

Pau Gasolis nusilenkė Šarūnui Jasikevičiui: „Jis yra viena iš priežasčių, kodėl aš vėl atsidūriau čia“

Penktadienį startuoja Eurolygos finalo ketvertas, o ketvirtadienio popietę ekipų treneriai ir žvaigždės kantriai skyrė dėmesį spaudos dienai ir atsakymams į klausimus. Natūralu, kad didžioji dauguma žiniasklaidos prikaustyta ir prie „Barcelona“ klubo bei trenerio Šarūno Jasikevičiaus, ir prie vieno garsiausių katalonų 40-mečio Pau Gasolio.

„Barcelona“ strategas Š.Jasikevičius turėjo ką pasakyti prie komandos prisijungusiam veteranui P.Gasoliui.<br>ZUMA/„Scanpix“ nuotr.
„Barcelona“ strategas Š.Jasikevičius turėjo ką pasakyti prie komandos prisijungusiam veteranui P.Gasoliui.<br>ZUMA/„Scanpix“ nuotr.
Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius.<br>lrytas.lt koliažas
Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius.<br>lrytas.lt koliažas
 Š.Jasikevičius.<br> Zuma Press/Scanpix.com nuotr.
 Š.Jasikevičius.<br> Zuma Press/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 8:08 AM, atnaujinta May 28, 2021, 8:20 AM

Daugiau kaip 18 metų NBA praleidęs P.Gasolis vasarį prisijungė prie „Barcelona“ ekipos ir sieks prie visų įmanomų savo titulų pridėti ir Eurolygos čempiono vardą.

Paklaustas spaudos konferencijoje, ką jis galvoja apie Šarą, su kuriuo 2000-siais kovojo „Barcelona“ ekipoje petys į petį, veteranas negailėjo gražių žodžių lietuviui.

Jis tikino, kad būtent Šaras buvo tas postūmis, kuris lėmė Pau sprendimą sugrįžti į „Barcelona“.

„Jis yra viena iš priežasčių, kodėl aš vėl atsidūriau čia. Šaras man pačiam pridėjo daugiau pasitikėjimo prieš žengiant šį žingsnį bei pasirašant sutartį su „Barcelona“. Ir padėjo jau atvykus į Kataloniją bei siekiant pritapti prie ekipos.

Labai malonu Šarūną matyti naujame vaidmenyje, – sakė 40-metis P. Gasolis. – Šaras visada visada buvo puikus krepšininkas – emocingas lyderis ir protingas įžaidėjas.

Jis visada buvo emocingas, tačiau dabar suvokia, kad atsidūrė trenerio pozicijoje ir privalo kreipti daugiau dėmesio į detales, stipriąsias puses, kurios, galbūt, jam pačiam dar būnant žaidėju ir nebuvo svarbiausios.

Kalbu apie fiziškumą, erdvių uždarymą, komunikaciją tarp krepšininkų. Jis stengiasi pats būti labai disciplinuotu ir nori, kad ir mes tokie būtume – reikalauja atidumo gynyboje, komunikacijos, pranašumų išnaudojimo.

Jis visuomet stengiasi išaiškinti, kokia svarbi yra kiekviena detalė – treneriui tai yra būtina“.

Dukart NBA čempionas, pasaulio ir Europos čempionas bei trijų olimpinių medalių savininkas P.Gasolis aiškino, kad jis vis dar alkanas pergalių ir pasirengęs kovoti dėl Eurolygos titulo.

„Vis dar myliu šį žaidimą ir jaučiu aistrą. Labai vertinu šią galimybę būti šalia komandos ir padėti jai visais įmanomais būdais. Žinoma, aš dabar jau nebe toks pat žaidėjas, koks buvau prieš 10 metų, bet tikiuosi, kad mano patirtis padės „Barcelona“ įgyvendinti tikslus“, – patikino 216 cm ūgio Pau.

„Barcelona“ pusfinalyje penktadienį susitiks su Milano „Olimpia“ ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.