EUROLYGA 2023

Dramatiško Eurolygos pusfinalio herojus C. Higginsas: „Tai buvo „įmesk arba pramesk“ rungtynės“

Eurolygos pusfinalyje penktadienį Kelne tarp „Barcelona“ ir Milano „Olimpia“ likus žaisti paskutines 10 sekundžių rezultatas buvo lygus 82:82, bet pabaigoje Italijos klubo vedlys Kevinas Punteris nepataikė tritaškio iš geros padėties, galėjusio nulemti rungtynių baigtį. O tada jau žodį tarė Cory Higginsas.

 C.Higginsas pataikė lemiamą metimą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 C.Higginsas pataikė lemiamą metimą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2021, 11:47 AM, atnaujinta May 29, 2021, 11:55 AM

31-erių „Barcelona“ gynėjas gavęs kamuolį iš Victoro Clavero turėjo 6 sekundes – persivarė kamuolį per aikštę ir lydimas Shavono Shieldso metė iš maždaug 6 metrų.

Likus 0,8 sek. kamuolys perskrodė tinklelį – „Barcelona“ laimėjo 84:82, nes po minutės pertraukėlės „Olimpia“ jau nesurezgė stebuklingos atakos.

„Šešios sekundės. Man tokios situacijos patinka, nes nėra apie ką galvoti“, – sakė 11 taškų surinkęs C.Higginsas.

Dukart Eurolygą su Maskvos CSKA laimėjęs gynėjas turi jau nemenką varžovus laidojančių šūvių kolekciją, bet šis buvo geriausias.

„Tu tiesiog turi galvoti apie geriausią įmanomą metimą. Vienintelis dalykas, apie kurį galvojau, buvo surasti vietą, pašokti ir mesti. Radau savo vietą. Mūsų laimei, metimas įkrito“, – sakė 196 cm ūgio žaidėjas.

Prieš tai „Barcelona“ išvengė mirtinos kulkos, nes K.Punteris buvo „karščiausias“ ir efektyviausias vaikinas aikštėje. Prieš tai jis tritaškiu išlygino rezultatą – 82:82.

„Nenustoju kalbėti, kad krepšinis yra linksmas sportas. Jie turėjo progą laisvam tritaškiui, kuris nulemtų rungtynes. Jie nepataikė, o mes pataikėme. Tai buvo „įmesk arba pramesk“ rungtynės, – kalbėjo amerikietis.

Prieš jaudinančias paskutines akimirkas C.Higginsas ir „Barcelona“ pamatė savo geriausią žaidėją paliekant į aikštę. Kai dešinė Nicko Calačio koja nusileido ant Kyle'o Hineso po metimo į krepšį, žaidimo dirigentas susižeidė čiurną ir buvo priverstas palikti rungtynes.

N.Calathes pelnė 17 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 4 kamuolius, bet jo praradimas nepakenkė C.Higginso ir likusių „Barca“ žaidėjų moralei. Vietoj smūgio tai tapo postūmiu, kuris juos prikėlė ir paskatino maksimaliai stengtis.

„Tikiuosi ir meldžiuosi, kad jam viskas būtų gerai, – tarė sakė C.Higginsas. – Su juo ar be jo sekmadienį atiduosime viską.

Bet kai matai, kad brolis krenta žemyn, tai tavo emocijos nežlunga, o tik auga. Nes žinai, kad turi kovoti už jį, kaip jis tempė mus didžiąją rungtynių dalį. Tu tiesiog nori laimėti, ypač dėl jo.“

Finale„Barcelona“ kovos su „Anadolu Efes“ ir tai bus pirmasis jos mūšis dėl titulo nuo 2010 metų. Tada katalonai finale įveikė Pirėjo „Olympiakos“.

„Anadolu Efes“ dukart įveikė „Barcelona“ reguliariajame sezone, ir C.Higginsas nepamiršo, kokios sunkios buvo tos rungtynės.

Calatheso žaidimo ir pagrindinio dvipusio indėlio gali nebūti, tačiau Higginsas neieško jokių alibių prieš metų mūšį.

„Šiemet mums su jais buvo sunkios dienos. Jie du kartus mus įveikė, – pasakojo C.Higginsas. – Tai bus sunkus mačas mums. Tikimės, kad N.Calačiui viskas bus gerai.

Bet kokiu atveju nebus pasiteisinimų, nes tai yra finalas ir tu turi atiduoti viską.

Bet mes turime daug ką pakeisti mintyse ir gynyboje, kad pasiruoštume sekmadieniui, jei norime laimėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.