EUROLYGA 2023

Po dar vienos pergalės finale M. Schilleris gyrė Th. Walkupą, o paskutines rungtynes pasitinka, kaip pirmąsias

Lietuvos čempionų titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ ir antrosiose LKL finalo rungtynėse nesunkiai 92:70 įveikė Vilniaus „Ryto“ krepšininkus.

Martinas Schilleris.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Martinas Schilleris.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2021, 8:43 PM, atnaujinta Jun 5, 2021, 8:53 PM

Po dar vienos pergalės laikinosios sostinės komandos treneris Martinas Schilleris išskyrė du svarbiausius statistinius rodiklius nulėmusius pergalę – „Ryto“ mažą atkovotų kamuolių puolime skaičių ir savo komandos kamuolio saugojimą.

„Pirma, esame labai patenkinti pergale. Buvo labai svarbu išlaikyti juos iki 10-ies atkovotų kamuolių puolime. O kitas dalykas, kuris labai padėjo buvo tai, kad mes su kamuoliu suklydome tik 5 kartus. Šie du skaičiai mums padėjo rasti žaidimo ritmą. Esame patenkinti, tačiau mums reikia dar vienos pergalės“, – pergale santūriai džiaugėsi ekipos strategas iš Austrijos.

Basketnews.lt vyr. redaktoriaus Jono Miklovo paklaustas ar puikias pirmąsias dvi rungtynes sužaidęs Thomasas Walkupas jau nusipelnė finalo serijos naudingiausio žaidėjo vardo, treneris atsakė, kad apie tai kalbėti per anksti. Visgi sutiko, kad amerikietis žaidžia puikiai ir užtikrintai valdo rungtynes.

„Jei taip sakote – į klausimą atsakė M.Schilleris – dabar, po dviejų rungtynių, nėra laikas apie tai kalbėti. Tačiau, taip, jis sužaidė dvi, labai geras rungtynes ir sutinku, kad jis tikrai labai gerai valdo mačo tempą abiejuose aikštės pusėse“.

Jis taip pat pabrėžė nusiteikimo svarbą lemiamos rungtynėms Kaune, kuriose laimėjusi jo komanda ir vėl gali tapti LKL čempione: „kiekvienos rungtynės tokioje serijoje yra lemiamos ir kiekvienos rungtynės turi būti įvykdytos sėkmingai, todėl (trečiosios) rungtynės bus tiek pat svarbios, kaip ir pirmosios ar antrosios“.

Trečiosios finalo serijos rungtynės bus žaidžiamos antradienį, birželio 8 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.