EUROLYGA 2023

Bosnės toliau kelia sąmyšį Europos moterų krepšinio pirmenybėse

Europos moterų krepšinio pirmenybių atradimu tapusi Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė pratęsė istorinį žygį ir pirmą kartą pateko tarp aštuonių stipriausių žemyno komandų. Pirmadienį teisę žaisti ketvirtfinalyje taip pat iškovojo Ispanijos, Švedijos ir Rusijos rinktinės.

 Bosnės pirmąkart pateko į ketvirtfinalį.<br> FIBA nuotr.
 Bosnės pirmąkart pateko į ketvirtfinalį.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2021, 7:40 AM, atnaujinta Jun 22, 2021, 7:51 AM

Trejose aštuntfinalio rungtynėse atkaklios kovos nebuvo Ispanija sutriuškino Juodkalniją 78:51, Švedija – Italiją 64:46, o Rusija – Slovėniją 93:75.

Pirmadienį inirtingai grūmėsi tik Pietų slavių komandos. Nors Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkės Kroatijos rinktinę irgi nugalėjo dviženkliu skirtumu 80:69, galutinis rezultatas neatspindėjo beveik visus keturis kėlinius vykusios lygios kovos. Kroatės netgi ilgai pirmavo, o bosnės žymesnę persvarą įgijo tik paskutinėmis minutėmis.

„Rungtynės buvo labai sunkios. Ilgai vijomės varžoves, bet krepšininkės laikėsi žaidimo plano ir sustabdė Kroatijos rinktinės lyderes. Didžiuojuosi komanda, pasiekusia istorinį rezultatą“, – po mačo džiaugėsi Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės treneris Goranas Lojo.

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė Europos pirmenybėse dalyvauja vos trečią kartą, o į stipriausių žemyno komandų turnyrą grįžo po 22 metų pertraukos. Praėjusiame amžiuje Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkėms patekti į ketvirtfinalį nepavyko nei pirmuoju, nei antruoju bandymu, bet šių metų turnyre naujos kartos komanda varžovėms garsią žinutę pasiuntė jau pirmosiose rungtynėse, kuriose sensacingai nugalėjo Belgijos ekipą.

„Esame labai gera komanda ir turime puikių žaidėjų visose grandyse. Nesvarbu, kas yra favoritės popieriuje. Manau, kad turime galimybių žaisdamos su visomis varžovėmis. Jeigu taip negalvotume, net neitume į aikštę“, – sakė Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės lyderė Jonquel Jones. Natūralizuota amerikietė pirmadienį vėl buvo ryškiausia rungtynių žvaigždė. Ji pelnė 24 taškus ir atkovojo 17 kamuolių.

J.Jones yra rezultatyviausia viso turnyro žaidėja. Ji pelno vidutiniškai 20,8 taško. Belgės Emmos Meesseman vidurkis 20,7 taško, kroatės Ivanos Dojkič – 20,3 taško.

Pirmadienį netikėtai lengvai nugalėjo Švedijos ir Rusijos rinktinės. Jos nebuvo laikomos aiškiomis favoritėmis, tačiau tiek švedės prieš itales, tiek rusės prieš slovėnes jau pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą ir varžovėms atsitiesti neleido.

Ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos trečiadienį. Dėl vietų pusfinalyje kovos Baltarusija – Švedija, Prancūzija – Bosnija ir Hercegovina, Serbija – Ispanija ir Belgija – Rusija.

Ispanijos, Prancūzijos, Serbijos, Belgijos, Švedijos ir Rusijos rinktinės tarp aštuonių geriausių pateko ir praėjusiose 2019 metų Europos pirmenybėse. Baltarusijos bei Bosnijos ir Hercegovinos komandos pakeitė užpernai ketvirtfinalyje žaidusias Didžiosios Britanijos ir Vengrijos rinktines, kurios visai neiškovojo kelialapių į šių metų pirmenybes.

Aštuntfinalis

Bosnija ir Hercegovina – Kroatija 80:69. J.Jones 24, 17 atk.kam., N.Babič 16, M.Džombeta 14, A.Delič 12/ I.Dojkič 22, I.Slonjšak 14, A.Begič 11.

Italija – Švedija 46:64. C.Zandalasini 19/ F.Eldebrink 22, K.Loyd 11.

Rusija – Slovėnija 93:75. J.Komarova 20, R.Musina 19, 14 atk.kam., M.Vadejeva 15, A.Štanko 10/ Sh.Evans 21, E.Lisec 19, T.Oblak 12, N.Barič 11.

Ispanija – Juodkalnija 78:51. M.Conde 19, A.Ndour 17, M.Cazorla 11/ J.Dubljevič, M.Jovanovič ir M.Gatling po 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.