EUROLYGA 2023

Įveikti Lotynų Amerikos krepšininkus pavyko ne visoms Europos šalių rinktinėms

Trečiadienį keturiose Senojo žemyno šalyse įvyko savotiškas Europos ir Lotynų Amerikos krepšinio mačas – draugiškose rungtynėse susitiko šių žemynų rinktinės. Dvikova baigėsi lygiosiomis: Serbijos ir Kroatijos rinktinės nugalėjo svečius, o Lenkijos ir Rusijos komandos varžovams nusileido.

Lietuvos krep<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krep<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lenkijos krepšinio rinktinė atvyks dėl olimpinio kelialapio kautis į Kauną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lenkijos krepšinio rinktinė atvyks dėl olimpinio kelialapio kautis į Kauną.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuva - Lenkija, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, FIBA Pasaulio taurės atrankos rungtynės, Jonas Valančiūnas, Maciej Lampe, Maciejus Lampe<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuva - Lenkija, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, FIBA Pasaulio taurės atrankos rungtynės, Jonas Valančiūnas, Maciej Lampe, Maciejus Lampe<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 24, 2021, 8:34 AM, atnaujinta Jun 24, 2021, 8:38 AM

Prieš kelionę į Kauną – nesėkmė

Lenkijos krepšininkai antrą kartą per dvi dienas nusileido Brazilijai 79:85, o Kaune vykusiose rungtynėse Rusija pripažino Dominikos Respublikos pranašumą 73:83.

Geriau žaidė Pietų slavų šalių krepšininkai. Serbija nugalėjo Meksiką 81:77, o Kroatija – Puerto Riką 74:59.

Antrosios lenkų ir brazilų rungtynės susiklostė priešingai negu pirmosios. Jei antradienį Brazilijos rinktinė jau pirmajame kėlinyje įgijo didelę persvarą, tai trečiadienį rungtynes daug geriau pradėjo Lenkijos komanda, per pusę kėlinio įgijusi 13 taškų persvarą 18:5 (įdomu, kad išvakarėse lygiai tokiu rezultatu brazilai laimėjo pirmąjį kėlinį).

Brazilai tik ketvirtojo kėlinio viduryje persvėrė rezultatą, bet pabaigoje žaidė tiksliau. Brazilijos komandai net nereikėjo labiausiai patyrusių žaidėjų indėlio. Marcelinho Huertasas pelnė vos 2 taškus, Andersonas Varejao į krepšį nepataikė nė karto.

Lenkijos rinktinė, kuri dėl olimpinio kelialapio kovos Kaune, pasirengimo etape žaidė šešerias rungtynes ir per jas pasiekė tris pergales. Lenkai nugalėjo Meksiką, Tunisą ir Latviją, bet pralaimėjo Rusijai ir Brazilijai (dukart).

Žaidėjai užtruks NBA klubuose

Prie Kroatijos rinktinės šią savaitę prisidėjo klubuose ilgai užtrukę Ante Žižičius ir Darko Planiničius. Komandoje taip pat laukiamas „Utah Jazz“ puolėjas Bojanas Bogdanovičius, kurio komanda iškrito iš NBA atkrintamųjų varžybų. B.Bogdanovičius pažadėjo, kad atvyks į rinktinę.

Vis dėlto keletas europiečių dar užtruks Amerikoje ir negalės dalyvauti olimpinės atrankos turnyre, nes vis dar žaidžia NBA atkrintamosiose varžybose.

„Atlanta Hawks“ atstovauja serbas Bogdanas Bogdanovičius ir italas Danilo Gallinari, „Milwaukee Bucks“ – graikai Giannis ir Thanasis Antetokounmpo, „Los Angeles Clippers“ – kroatas Ivica Zubacas, „Phoenix Suns“ – kroatas Dario Šaričius.

Nemalonios žinios sulaukė Meksikos rinktinė. Nors „Golden State Warriors“ atstovaujantis Juanas Toscano-Andersonas vos prieš savaitę prisiekinėjo, kad padės kovoti dėl olimpinio kelialapio, jis staiga persigalvojo ir pranešė, kad į rinktinę neatvyks.

Tačiau trečiadienį Meksikos rinktinėje pirmą kartą šią vasarą žaidė Gustavo Ayonas ir buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas Francisco Cruzas.

Šią savaitę paaiškėjo, kad atrankos turnyre negalės žaisti kitas buvęs „Ryto“ gynėjas Nemanja Nedovičius. Jis atvyko į Serbijos rinktinės treniruočių stovyklą, bet patikrinus sveikatą buvo išleistas namo.

Nors Serbijos žiniasklaida spėliojo, kad N.Nedovičiui trukdo įsisenėjusi trauma, pats krepšininkas antradienį socialiniuose tinkluose atskleidė, kad vis dar negali atsigauti po to, kai balandžio mėnesį sirgo COVID-19.

Pasak N.Nedovičiaus jis nuolat bendrauja su treneriu I.Kokoškovu. Ar gynėjas galės dalyvauti Tokijo žaidynėse, jeigu serbai į jas pateks, bus sprendžiama liepos pradžioje. „Iš pradžių reikia iškovoti kelialapį, o tada žiūrėsime“, – rašė N.Nedovičius.

Azijiečių repeticija

Trečiadienį pirmąsias draugiškas rungtynes žaidė ir dvi Azijos komandos, kurioms nereikės kovoti atrankos turnyre. Japonijos rinktinė Tokijo žaidynėse dalyvaus kaip šeimininkė, o Irano rinktinė kelialapį iškovojo per 2019 metų pasaulio pirmenybes.

Japonai ir iraniečiai susitarė šią savaitę sužaisti trejas rungtynes, o pirmajame mače Mijagyje triuškinamą pergalę pasiekė Japonijos komanda 85:57.

Japonai kol kas laukia, kada į rinktinę atvyks du NBA žaidžiantys krepšininkai Rui Hačimura („Washington Wizards“) ir Juta Vatanabė („Toronto Raptors“) bei Australijos lygoje rungtyniaujantis Judajus Baba („Melbourn United“). Tačiau jau aišku, kad dalyvauti Tokijo žaidynėse negalės keliuose praėjusiuose turnyruose Japonijai atstovavęs natūralizuotas amerikietis Nickas Fazekasas.

Japonai nusprendė pakviesti kitą natūralizuotą amerikietį, bet dar nepasirinko kurį. Šiuo metu rinktinėje treniruojasi Japonijos lygoje seniai žaidžiantys Gavinas Edwardsas ir Ryanas Rossiteris.

Būtent G.Edwardsas per rungtynes su iraniečiais buvo rezultatyviausias žaidėjas. Jis pelnė 21 tašką. R.Rossiterio sąskaitoje buvo tik 3 taškai.

Trečiadienio rezultatai

Rusija – Dominikos Respublika 73:83. T.Mozgovas ir M.Kulaginas po 16, A.Komolovas 11, A.Astapkovičius 10/ M.Torresas 21, V.Lizas 19, J.Araujo 13.

Kroatija – Puerto Rikas 74:59. M.Bilanas 15, M.Hezonja 13, A.Žižičius 11, ... Ž.Šakičius 4/ G.Clavellis 15, I.Pineiro 8.

Serbija – Meksika 81:77. B.Marjanovičius 20, S.Jovičius 8, O.Dobričius, F.Petruševas ir D.Milosavljevičius po 7/ O.Mendezas 18, F.Jaimesas 14, 10 atk.kam., P.Stollas 14, G.Ayonas 9, F.Cruzas 8, ... D.Amigo 2.

Lenkija – Brazilija 79:85. J.Garbaczas ir A.Balcerowski po 15, M.Michalakas 12, ... M.Ponitka 6, 1/7 metimų/ L.Meindlis 23, Y.Santosas 13, A.Garcia 10, ... M.Huertasas 2, R.Luzas ir A.Varejao po 0.

Japonija – Iranas 85:57. G.Edwardsas 21/ B.Jachčalis 15.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.