EUROLYGA 2023

Olimpinį krepšinio atrankos turnyrą jaukia Senegalo rinktinės problemos: vienos grupės neliko

Senegalo krepšinio rinktinė niekaip negalės pasiekti Tokijo olimpinio atrankos turnyro sostinės Belgrado ir iškrenta iš pretendentų sąrašo iškovoti kelialapį. Į Europą atvykusi senegaliečių ekipa planavo prieš skrydį į Serbiją sužaisti kontrolinių mačų ciklą su Vokietijos komanda, tačiau paaiškėjo, kad į ekipą įsisuko koronaviruso pandemija.

 Senegalo rinktinė nežais olimpinėje atrankoje.<br> FIBA com nuotr.
 Senegalo rinktinė nežais olimpinėje atrankoje.<br> FIBA com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2021, 1:40 PM

Senegalo komanda ne tik nežaidė planuotų rungtynių, tačiau ir privalėjo izoliuotis. Jai uždrausta buvo išvykti iš Vokietijos.

FIBA buvo bejėgė derybose su vokiečių valdžia ir Senegalas baigia savo pasirodymą atrankoje.

FIBA skelbia, kad ekipos neatvykimas itin neįtakos atrankos kovoms. Belgrade turėjo susirinkti šešios ekipos: šeimininkai serbai, Lietuvoje viešėjusi Dominikos Respublikos komanda, Filipinai, Puerto Rikas ir Italija.

Senegaliečiai turėjo kovoti B grupėje su italais ir Puerto Riko atstovais. Tad iš trijų komandų grupės teliko dvi ekipos, kuris jau iškart neiškris.

Dabar šioje grupėje abu komandos sužais vieną mačą, kuriame paaiškės, kas grupėje užims pirmąją pozicija, o kas pusfinalį žais su A grupėje geriausiai pasirodžiusia komanda.

Turnyro finalas vyks liepos 4 dieną ir iš Belgrado į Tokiją važiuos tik nugalėtojas.

Šią savaitę (birželio 29 – liepos 4 d.) olimpinės atrankos turnyrai vyks keturiuose miestuose. Krepšininkus priima Kaunas (Lietuva), Belgradas (Serbija), Splitas (Kroatija) ir Viktorija (Kanada).

Visuose keturiuose turnyruose komandos suskirstytos į dvi grupes. Po dvi geriausias grupių komandas pateks į pusfinalį, o pusfinalių nugalėtojai susitiks finale.

Grupių rungtynės bus žaidžiamos birželio 29 – liepos 1 dienomis, pusfinalio rungtynės vyks liepos 3 dieną, finalo rungtynės – liepos 4 dieną.

Kauno turnyro A grupėje žais Lietuva, Korėja ir Venesuela, B grupėje – Lenkija, Slovėnija ir Angola. Lietuviai antradienį rungtyniaus su Venesuela, ketvirtadienį – su Korėja.

Viktorijos turnyro A grupėje kovos Kanada, Graikija ir Kinija, B grupėje – Turkija, Čekija ir Urugvajus.

Splito turnyro A grupėje varžysis Vokietija, Rusija ir Meksika, B grupėje – Kroatija, Brazilija ir Tunisas.

Belgrado turnyro A grupėje rungtyniaus penkios komandos: Serbija, Dominikos Respublika ir Filipinai, B grupėje – Italija ir Puerto Rikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?