EUROLYGA 2023

Ž. Skučas apie sugrįžtantį „Hoptrans“ trijulių krepšinio turnyrą: „Tai buvo emocinės atostogos“

Jau kitos savaitės pradžioje į Lietuvos pajūrį sugrįš pernai krepšinio aistruolių dėmesį sukaustęs „Hoptrans 3x3“ turnyras, padovanojęs ne vieną įsimintiną akimirką ir daliai šalies sirgalių tapęs susipažinimu su trijulių krepšiniu.

 Ž.Skučui patiko pernai surengtas turnyras.<br>G.Šiupario nuotr.
 Ž.Skučui patiko pernai surengtas turnyras.<br>G.Šiupario nuotr.
 Ž.Skučui patiko pernai surengtas turnyras.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Ž.Skučui patiko pernai surengtas turnyras.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Ž.Skučui patiko pernai surengtas turnyras.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Ž.Skučui patiko pernai surengtas turnyras.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-07-04 11:26, atnaujinta 2021-07-04 11:30

„Hoptrans 3x3“ pernai dalyvavusio krepšininko Žygimanto Skučo teigimu prieš metus praūžęs turnyras po pandemijos pradžios buvo tikra atgaiva, leidusi išsikrauti emociškai.

„Buvo laikotarpis po sezono, kai atėjo pandemija ir atsirado visiškai naujas krepšinis ir nauji tikslai, iššūkiai, – į praėjusią vasarą mintimis nusikėlė žaidėjas. – Nebuvome nieko laimėję, bet norėjome nugalėti vieną stipriausių pasaulio komandų – Šakius. Mums, kaip sportininkams, buvo labai malonu šito tikslo siekti. Tas krepšinis, žiūrovų dėmesys, pajūris, pilna arena... Buvo laukinis krepšinis, bet patiko – buvo emocinės atostogos.“

Įsimintiniausia akimirka Ž. Skučui tapo jo paties komandos triumfas finaliniame etape.

„Dabar kai pagalvoju, keista su tuo 3x3 krepšiniu – galėjome laimėti lengviau. Bet tas krepšinis yra įdomus, nes turėdamas, tarkim, keturių taškų persvarą, ją visąlaik paleidi, nes nesi tiek patyręs, atsipalaiduoji. Todėl finalas, po jo sekusios emocijos buvo fantastiškos, kadangi laimėjome paskutiniu Dariaus metimu.

Buvo ir kitų momentų – bajeriukų, Simo Galdiko nugriuvimas po crossoverio ir kai kurių žiūrovų dalyvavimas tritaškių konkurse, – labiausiai įstrigusius momentus vardino krepšininkas. – Buvo labai daug juoko gerąja prasme. Patiko, kad renginys buvo ištęstas, nes atvažiuoji kitą savaitę ir vėl prasideda nauja istorija.“

Apie „Hoptrans 3x3“ sėkmę pernai byloja ir tai, kad Lietuvos sporto žurnalistų federacija „Hoptrans 3x3“ turnyrą pernai išrinko geriausiu 2020 metų sporto renginiu.

„Hoptrans 3x3“ aistruolių lauks Klaipėdos piliavietėje įkurtoje „Hoptrans“ arenoje, adresu Priešpilio g. 1. Žiūrovams nereikia turėti galimybių paso. 

Šiemet turnyre varžysis komandos iš Šakių, Marijampolės, Kauno rajono, Prienų, Klaipėdos, Kėdainių ir Utenos, prie jų prisijungs keturios užsienio komandos – Novi Sado (Serbija), Amsterdamo (Nyderlandai) miestų atstovai bei Rusijos ir Lenkijos nacionalinės ekipos bei viena komanda, įveikusi turnyro kvalifikaciją.

Ž. Skučas prieš turnyro startą linkėjo sėkmės Utenos krepšininkams, o kalbėdamas apie žaisiančių komandų lygį neslėpė, kad jis nuo praėjusių metų yra pastebimai išaugęs.

„Vis tiek chebra ruošėsi, aš tikiu jais. Manau, Utena pasirodys gerai, nes ruošėsi tam turnyrui. Nauji du žmonės, kurie prisijungė, irgi labai tinka.

Su Lietuvos 3x3 čempionatu komandos žaidžia jau nuo balandžio mėnesio. Pačio turnyro kokybės atžvilgiu bus žymiai geriau ir favoritam bus žymiai sunkiau, nebus tokių vienodų finalų kaip praeitais metais“, – savo lūkesčius išdėstė Ž. Skučas.

Turnyras susidarys iš dviejų atrankos etapų bei finalo. Pirmasis ir antrasis etapai vyks tą pačią savaitę – atitinkamai liepos 5-6 ir 9-10 dienomis. Finalinis „Hoptrans 3x3“ etapas viską vainikuos liepos 31-rugpjūčio 1 dienomis.

Iš viso per „Hoptrans 3x3“ bus išdalintas 50 tūkst. JAV dolerių siekiantis prizinis fondas. Abi turnyro finalininkės iškovos ir kelialapius į FIBA „Masters“ serijos turnyrą, o trečiosios vietos laimėtojai keliaus į FIBA „Challenger“ serijos turnyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.