EUROLYGA 2023

Ne visos NBA žvaigždės spjovė į JAV krepšinio rinktinę: „Tai yra mano gyvenimo tikslas“

Iki Tokijo olimpinių žaidynių liekant vis mažiau laiko krepšinio rinktinės pradėjo pasiruošimą ilgai lauktam vasaros renginiui.

D.Bookeris (kairėje) ir K.Durantas atstovaus olimpinei JAV rinktinei.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Bookeris (kairėje) ir K.Durantas atstovaus olimpinei JAV rinktinei.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2021, 9:39 AM, atnaujinta Jul 9, 2021, 12:30 PM

Kai kurios ekipos praėjusią savaitę išsidalino paskutiniuosius bilietus į krepšinio turnyro kovas. Jose varžysis 12 planetos rinktinių.

Neabejotina olimpinių žaidynių krepšinio turnyro favoritė yra JAV rinktinė. Vis dėlto ne visų geriausių šalies krepšininkų akys krypsta į nacionalinę rinktinę.

Kiek anksčiau apie savo atsisakymą atstovauti JAV nacionalinei rinktinei Tokijo olimpinėse žaidynėse prakalbo „Los Angeles Lakers“ ekipos žvaigždė LeBronas Jamesas.

Greggo Popovichiaus treniruojamai rinktinei šią vasarą taip pat nugarą atsuko Anthony Davisas, Stephenas Curry, Jamesas Hardenas, Kyrie Irvingas, Jimmy Butleris, Donovanas Mitchellas ir Chrisas Paulas.

Tačiau ne visų NBA žvaigždžių požiūris į olimpines žaidynes yra vienodas.

Šiuo metu NBA finale su „Phoenix Suns“ marškinėliais kovojantis Devinas Bookeris teigė, kad vos pasibaigus pirmenybių finalui prisijungs prie JAV rinktinės ir jai padės varžytis liepos 23-ąją prasidedančiose Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Pasak 24-erių 196 cm ūgio gynėjo, atstovauti šalies nacionalinei rinktinei yra jo gyvenimo tikslas.

„Netrukus prisijungsiu prie rinktinės. Būsiu su komanda. Šiuo metu mano mintys NBA finale, tačiau vos pasibaigus jam prisijungsiu prie vaikinų.

Neseniai susisiekiau su treneriu G.Popovichiumi, pasakiau, kad mačiau jų pasirodymus Las Vegase vykstančiame pasirengimo cikle. Nekantrauju prisijungti prie prie jų.

Žaidimas šalies rinktinėje man reiškia labai daug. Tai yra mano gyvenimo tikslas. Visada sakiau, kad nėra nieko ypatingiau nei žaisti už savo šalies komandą.

Tai yra visiškai kitas lygis, nauja orbita. Kas gali būti geriau nei iškovoti aukso medalį olimpinėse žaidynėse“, – kalbėjo D.Bookeris.

JAV krepšinio rinktinė Tokijo olimpinėse žaidynėse varžysis A grupėjė, kartu su Prancūzijos, Irano ir Čekijos rinktinėmis.

Olimpinės JAV krepšinio rinktinės sudėtis:

Kevinas Durantas („Brooklyn Nets“), Jerami Grantas („Detroit Pistons“), Damianas Lillardas („Portland Trail Blazers“), Devinas Bookeris („Phoenix Suns“), Jaysonas Tatumas („Boston Celtics“), Bradley Bealas („Washington Wizards“), Khrisas Middletonas („Milwaukee Bucks“), Zachas LaVine'as („Chicago Bulls“), Bamas Adebayo („Miami Heat“), Draymondas Greenas („Golden State Warriors“), Jrue Holiday („Milwaukee Bucks“), Kevinas Love'as („Cleveland Cavaliers“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.