EUROLYGA 2023

Garsus NBA treneris prakalbo apie rimčiausius JAV varžovus olimpiadoje: „Prancūzija, Jugoslavija, Rusija ir Kinija“

Iki Tokijo olimpinių žaidynių lieka vis mažiau laiko, o paskutines dienas skaičiuojantys sportininkai tęsia pasiruošimą artėjančiai pasaulinei sporto šventei.

B.Scottas (kairėje) praeityje yra treniravęs legendinį K.Bryantą.<br>AP/Scanpix nuotr.
B.Scottas (kairėje) praeityje yra treniravęs legendinį K.Bryantą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2021, 7:10 AM, atnaujinta Jul 13, 2021, 7:44 AM

Praėjusią savaitę savo kontrolinių varžybų ciklą pradėjo ir JAV krepšinio rinktinė. Vis dėlto amerikiečių startas apkarto.

Vieni iš krepšinio turnyro favoritųv praėjusią savaitę 87:90 nusileido Nigerijos krepšininkams. Karti pamoka nepadėjo padaryti išvadų – amerikiečiai pirmadienį antrosiose draugiškose rungtynėse taip pat patyrė nesėkmę, 83:91 nusileidę australams.

Po pralaimėjimo Senegalui treneris bei buvęs krepšininkas, triskart NBA čempionas Byronas Scottas išdėstė, ką galvoja.

„Nemanau, kad tai vienas iš didžiausių JAV rinktinės nuvylusiu pasirodytų, tai – labiausiai nuvylęs JAV rinktinės pasirodymas istorijoje.

Tačiau per daug kelti nerimo nereiktų – šiuo metu yra per didelis negatyvas, reikia sugebėti rasti balansą tarp būrio žvaigždžių ir žaisti komandinį krepšinį.

Kai komandai vadovauja Greggas Popovichius ir kiti jo štabo nariai – jaudintis per daug nereikia“, – samprotavo B.Scottas.

Jis taip pat įvardijo pačius rimčiausius JAV priešininkus artėjančiose Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Tiesa, čia buvusio trenerio bei krepšininko žodžiuose nebuvo itin daug tiesos.

„Šiemet gerą įspūdį palieka Prancūzija, Jugoslavija bei Rusija visada žaidžia gerai. Olimpiadoje visada reikia tikėtis netikėto, gali išauti bet kuri komanda, manau, kad šiemet tokia rinktinė gali būti Kinija“, – kalbėjo tris NBA čempionų žiedus su „Lakers“ ekipa nuskynęs krepšininkas.

Įdomu, kad nei Rusija, nei Kinija į Tokijo olimpinių žaidynių krepšinio turnyrą nepateko, o Jugoslavijos valstybė jau kurį laiką išvis nebeegzistuoja.

Net jei B.Scottas ir būtų Jugoslaviją sumaišęs su Serbija, serbų krepšinio rinktinė taip pat liko už olimpinių žaidynių borto.

JAV krepšinio rinktinė Tokijo olimpinėse žaidynėse varžysis A grupėje, kartu su Prancūzijos, Irano ir Čekijos rinktinėmis.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.