EUROLYGA 2023

Prie Lietuvos krepšinio rinktinės vairo nesiveržiantis R. Kurtinaitis: „Ne žaidėjai renka trenerius, o federacija skiria“

Rimas Kurtinaitis vis dar neatmeta galimybės stoti prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vairo, tačiau ir toliau laikosi savo principų, kad eilėje nestovės ir jokiai komisijai savo planų nepateikinės.

Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2021, 6:49 PM

61-erių buvęs krepšininkas apie tai kalbėjo krepsinis.net tinklalaidėje „Missmatch“ su žurnaliste Gabriele Miknevičiūte.

„Dabar kertinis akmuo turi būti įvesti tvarką – kas yra kas. Ne žaidėjai renka trenerius, o federacija skiria. Tų trenerių nėra daug, mes žinome, kokios jų galimybės, kas kokia lygyje yra dirbęs. todėl nereikia tų komisijų.

Federacija turi siūlyti, o tada treneris sutiks arba ne“, – teigė R.Kurtinaitis.

Jis tikino, kad nesiveržtų prie rinktinės trenerio posto, nes jo dar metodai nepatiktų kai kuriems žaidėjams.

„Bus tvarka, sportuosime daug ir koncentruosimės į krepšinį. Žaidėjams tas nepatinka, todėl jie sakys: Kurtinaičio nenorime. Va ir atsakymas.

Aš ne prieš, kad pasirinktų patinkantį trenerį, bet tada nepasakokime, kad aštunta vieta gerai“, – kalbėjo jis.

R.Kurtinaitis mano, kad šį olimpinį ciklą su rinktine turėjo baigti Dainius Adomaitis.

„Kodėl neįvardinti, kad su Adomaičiu žaidimas buvo geras, tik nelaimėjome nei Europos, nei pasaulio čempionato. Įvardinkime, kad vieta netenkina, kad žaidimas geras ir jis turi būti rinktinėje. Mano nuomone, Adomaitis turėjo tą ciklą užbaigti. Federacija turėjo rasti kalbą su juo“, – sakė R.Kurtinaitis.

Jis tikino, kad olimpinėje atrankoje tikslo nepasiekusiam Dariui Maskoliūnui priekaištų neturėtų būti.

„Aš Maskoliūnui pastatyčiau paminklą už tai, kad jis į tokią situaciją lindo ir susiurbė visą mėšlą, kurį dabar ant jo varo. Va čia žmogus su „kiaušiniais“ – jis ėjo, padarė, priėmė smūgį sau.

Kaip treneris nesuprantu, ką kitas treneris galėtų padaryti geriau tuo laikotarpiu, kuriuo buvo Maskoliūnas“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.