EUROLYGA 2023

Nigerijoje gimusi NBA legenda džiaugėsi G. Antetokounmpo triumfu: „Mes esame kilę iš tos pačios genties“ Paaiškino pavardės reikšmę

Gianniui Antetokounmpo ir jo į priekį vedamai „Milwaukee Bucks“ ekipai pavyko užkopti į NBA viršūnę. Naktį iš antradienio į trečiadienį Milvokio klubas laimėjo NBA finalo seriją iki keturių pergalių rezultatu 4:2 ir pirmą kartą nuo 1971-ųjų vėl užėmė pirmenybių sostą.

Hakeemas Olajuwonas ir Giannis Antetokounmpo.<br>Reuters/AP/Scanpix nuotr. koliažas.
Hakeemas Olajuwonas ir Giannis Antetokounmpo.<br>Reuters/AP/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-21 21:02, atnaujinta 2021-07-21 21:07

Naudingiausiu finalo serijos žaidėju pripažintas graikas G.Antetokounmpo sulaukė nemažai krepšinio bendruomenės sveikinimų.

26-erių 211 cm ūgio puolėjo triumfu džiaugęsi ir dukart NBA čempionas Hakeemas Olajuwonas.

Praėjusio amžiaus NBA legenda 1963 metais gimė Lagose, daugiausiai gyventojų turinčiame Nigerijos mieste. Būtent naudingiausiu 2021-ųjų NBA finalo serijos krepšininku pripažintas G.Antetokounmpo gimė Atėnuose, tačiau abu jo tėvai buvo Nigerijos imigrantai.

„Sprendžiant iš jo pavardės, mes esame iš tos pačios Jorubų genties. Jų kalba „Antetokounmpo“ reiškia „Karūną, gražintą iš užjūrio šalies“.

Esu tikras, kad visi Nigerijos gyventojai didžiuojasi šiuo Giannio pasiekimu. Jis per tokį trumpą laiką sugebėjo pasiekti labai daug“, – G.Antetokounmpo pergale po finalo serijos pasidžiaugė NBA legenda H.Olajuwonas.

Pats praėjusią naktį NBA finale triumfavęs krepšininkas 2015 metais yra gavęs Nigerijos pilietybę ir pripažino, kad labai gerbia savo šaknis.

„Nigerijos paso gavimas man buvo labai svarbus įvykis, nes aš labai gerbiu savo tautybę. Akivaizdu, kad daugelis nežino mano kilmės, tačiau abu mano tėvai net nėra iš Graikijos. Jie kilę iš Nigerijos.

Noriu sužinoti ir domėtis tėvų praeitimi. Man tai labai svarbu. Tikiuosi, kad tą patį ateityje darys ir mano vaikai.

Turėsiu vaikų, kurie užaugs JAV, tačiau vieną dieną, tikiuosi, grįš į Graikiją ir aplankys vietas, kuriose aš užaugau“, – „The Undefeated“ citavo G.Antetokounmpo žodžius.

NBA finalo serijoje krepšininkas vidutiniškai per rungtynes įmetė po 35,2 taško, atkovojo po 13,2 kamuolio ir atliko po 5 rezultatyvius perdavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.