EUROLYGA 2023

Buvęs žalgirietis B. Motumas nusilenkė Kauno klubui: kitą sezoną regi tarp Eurolygos lyderių

Lietuvoje kartu su šeima atostogaujantis ir naujo sezono iššūkių belaukiantis buvęs žalgirietis Brockas Motumas tapo tinklalaidės #ŽalgirisOnAir svečiu.

Brockas Motumas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Brockas Motumas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Brockas Motumas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Brockas Motumas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Brockas Motumas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Brockas Motumas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Brockas Motumas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Brockas Motumas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Brockas Motumas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Brockas Motumas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 26, 2021, 12:58 PM

2015–2017 metais puolėjo poziciją žaliai-baltų gretose užėmęs australas pasidalijo savo įspūdžiais apie malonų sugrįžimą atostogoms Lietuvoje ir naują šeimyninio gyvenimo etapą, pradėtą kartu su buvusia „Žalgiris TV“ laidos vedėja Martyna Motum. Buvęs žalgirietis prisipažino uoliai mokęsis lietuvių kalbos bei norintis ateityje mokėti dar daugiau.

„Martyna kalba su sūnumi tik lietuviškai, o aš – tik angliškai, kad mokėtų abi kalbas, tačiau negaliu leisti, kad jiedu dažnai šnekėtų lietuviškai, o aš nieko nesuprasčiau. Turiu žinoti, apie ką jie kalba, todėl kasdien turiu išmokti vis daugiau“, – sakė B.Motumas.

Buvęs žalgirietis pasidalijo patirtimi ir prisiminimais iš ankstesnių sezonų, žaistų Turkijoje, Prancūzijoje bei Ispanijoje, taip pat aptarė Eurolygos komandų pasirodymą: buvusios B.Motumo komandos „Anadolu Efes“ pergalę, nustebinusią „Bayern“ ekipą, Šarūno Jasikevičiaus pasirodymą su „Barcelona“. B.Motumas išreiškė ir asmeninę ambiciją vėl grįžti į Eurolygą – aukščiausio lygio krepšinio turnyrą Europoje.

„Eurolygoje pražaidžiau 5–6 sezonus. Tai Europos krepšinio viršūnė, tad noriu grįžti, kita vertus, noriu mėgautis krepšiniu – manau, kad tuomet žaidžiu geriausiai. Yra keletas manimi susidomėjusių komandų, tačiau šiuo metu leidžiu dirbti agentui – kai turėsime visus galimus variantus, priimsime sprendimą“, – teigė australas.

Tačiau daugiausia atsiminimų B.Motumui kilo kalbant būtent apie „Žalgirio“ komandą: buvęs komandos legionierius prisiminė pirmąjį pokalbį su komandos kapitonu Pauliumi Jankūnu, jį ypač nustebinusius metus žaliai-baltų gretose bei šmaikščiausius ir maloniausius įvykius „Žalgirio“ rūbinėje.

„Kaskart, kai pagalvoju apie Kauną, pajuntu nostalgiją. Kai žaidžiau Eurolygoje, šis miestas buvo mano mėgstamiausia vieta sugrįžimui, kadangi ji kupina įvairių puikių prisiminimų. Kaip ir minėjau, čia daug žmonių, su kuriais gera vėl susitikti“, – teigė B.Motumas. – Man patiko kiekviena čia praleista minutė. Bet ypač įsimintini įvykiai buvo susipažinimas su Martyna, pergalės čempionatuose bei vakarėliai rūbinėje. Daug nuostabių man nutikusių dalykų įvyko čia, Kaune, todėl tai – ypatinga vieta“, – neslėpė B.Motumas.

Buvęs žalgirietis tinklalaidėje minėjo, jog aktyviai seka ir palaiko „Žalgirį“ Eurolygoje, taip pat teigia tikintis būsimo „Žalgirio“ su treneriu Martinu Schilleriu bei nauja komandos sudėtimi sėkme.

„Manau, jog ši komanda tikrai gali pasiekti aštuntuką. Nuosekliai dirbdamas M.Schilleris atliko puikų darbą, o dabar turės pradėti nuo to taško, kuriame baigė“, – teigė jis. – Sakyčiau, jog susigrąžinote stiprius lietuvius, o jie yra „Žalgirio“ pasididžiavimas. Visada žiūriu šios komandos rungtynes ir giliai viduje noriu, kad ji nugalėtų. Viliuosi ir tikiu, kad „Žalgiriui“ pavyks pasiekti tiek Top-8, tiek patekti į finalo ketvertą“, – sakė B.Motumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.