EUROLYGA 2023

Klaipėdoje – trijulių moterų pasaulio serijos etapas: Lietuvos rinktinei kelią pastos ir WNBA krepšininkės

Liepos 30-31 dienomis „Hoptrans arenoje, esančioje Klaipėdos piliavietėje, pirmąkart šalies istorijoje įvyks pasaulinio lygio moterų trijulių krepšinio varžybos.

 Klaipėdoje – trijulių moterų pasaulio serijos etapas: Lietuvos rinktinei kelią pastos ir WNBA krepšininkės.<br> Organizatorių nuotr.
 Klaipėdoje – trijulių moterų pasaulio serijos etapas: Lietuvos rinktinei kelią pastos ir WNBA krepšininkės.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2021, 12:55 PM

Uostamiestyje praūš moterų pasaulio turo etapas, kuriame sulauksime ir krepšininkių iš stipriausios pasaulio lygos. Jungtinių Valstijų ekipa į Lietuvą siunčia dvi WNBA lygoje rungtyniaujančias žaidėjas – Cierrą Burdick (Sietlo „Storm“) ir Linnae Harper (Minesotos „Lynx“).

Lietuvos nacionalinei ekipai, kuriai atstovaus Kamilė Nacickaitė, Gabrielė Šulskė, Laura Želnytė ir U23 rinktinės lyderė Martyna Petrėnaitė, tai bus dar vienas žingsnis į didįjį moterų krepšinį – prieš tai buvo iškovotas kelialapis į rugsėjo 10-12 dienomis Paryžiuje vyksiantį Europos čempionatą.

Turnyre be lietuvių ir amerikiečių krepšininkių rungsis dar šešios ekipos – Lenkija, Ispanija, Vengrija, Vokietija, Izraelis, Austrija.

Lietuvos rinktinės krepšininkės džiaugėsi, kad gali savo indėliu prisidėti prie moterų krepšinio pagyvėjimo ir jog savo šalį galės atstovauti turėdamos namų aikštės pranašumą.

„Mums visoms yra labai smagu, ypatingai turėti turnyrą Lietuvoje ir būti dalele tos istorijos, susidomėjimo šiuo krepšiniu pradžios, – teigė rinktinės lyderė K. Nacickaitė. – Norisi kelti į viršų moterų krepšinį. Malonu, kad viskas suorganizuota Lietuvoje, tarp savų žiūrovų. Be to, tai geras pasiruošimas Europos čempionatui.“

„Visada smagu būti pradininkėmis, kad kažkas pagaliau vystosi, – mintimis dalinosi G. Šulskė. – Minčių tarp žaidėjų jau buvo porą metų, kad būtų faina ir smagu žaisti merginoms. Dirbame, bandysime sužaisti geriausiai, kaip galime.“

Kalbėdamos apie laukiančius iššūkius, krepšininkės nesibaidė JAV komandos iššūkio ir teigė besitaikančios į aukščiausius tikslus.

„Aišku, norisi įveikti, bent jau garbingai sukovoti. Stengsimės – vis tiek jos yra 5x5 žaidėjos, šitas krepšinis joms irgi kitoks“, – apie galimą akistatą su amerikietėmis kalbėjo G. Šulskė.

„Visos esame krepšininkės, kaip sportininkės, konkurencingos. Į turnyrą eisime kovoti dėl prizinių vietų, tai yra faktas“, – ambicijų neslėpė K. Nacickaitė.

Prie turnyro organizavimo prisideda ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF), kurios generalinis sekretorius Mindaugas Špokas atkreipė dėmesį į šalies trijulių rinktinių pastaruoju metu pasiektus rezultatus, tuo pačiu žvelgdamas į 2024-ųjų olimpiadą.

„Krepšinio bendruomenei ir visai Lietuvos visuomenei tai bus galimybė iš arti stebėti aukščiausio lygio krepšinį. Džiaugiamės, kad tai moterų krepšinis. Tokio rango renginys Lietuvoje vyksta pirmąkart istorijoje. Neseniai vykusi Tautų lyga irgi buvo pirma istorijoje, joje puikiai pasirodė tiek merginos, tiek vaikinai. Dabar turime moterų masterį, kas parodo, koks mums svarbus šis krepšinis. Į jį investuojame ir su 3x3 asociacija tikimės abi rinktines – vyrų ir moterų – turėti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse“, – sakė M. Špokas.

Aštuonios turnyro komandos bus paskirstytos į dvi grupes. Grupės varžybose bus žaidžiamos trejos rungtynės. Geriausios abiejų grupių ekipos pateks tiesiai į pusfinalį, o antrą ir trečią vietas užėmusios komandos dar žais ketvirtfinalius.

Prizines vietas nuskynusios rinktinės išsidalins 10 tūkst. dolerių siekiantį prizinį fondą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.