EUROLYGA 2023

Nesuprantami viražai – iš CSKA klubo išspirtas „demonu“ vadintas M. Jamesas ir vėl treniruojasi Maskvos klube

Kaip pasakė vienas iš garsių rusų poetų Fiodoras Tiutčevas – „Rusijos protu nesuprasi“. Praėjusiame sezone su trenksmais iš Maskvos CSKA krepšinio klubo išspirtas amerikietis Mike'as Jamesas ir vėl sugrįžo į sostinės komandą. Tiek su klubo treneriu Dimitriu Itoudžiu, tiek ir su vadovybe susipykęs M.Jamesas gali vėl atstovauti CSKA – maža to, jis jau treniruojasi Maskvoje, tiesa, kol kas atskirai nuo ekipos. Vasarą su CSKA komanda sutartį pasirašė lietuvis Marius Grigonis.

Mike'as Jamesas ir Dimitris Itoudis.<br>Twitter nuotr.
Mike'as Jamesas ir Dimitris Itoudis.<br>Twitter nuotr.
Mike'as Jamesas.<br>vk.com/cskabasket nuotr.
Mike'as Jamesas.<br>vk.com/cskabasket nuotr.
Mike'as Jamesas.<br>vkontaktre.ru nuotr.
Mike'as Jamesas.<br>vkontaktre.ru nuotr.
Mike'as Jamesas.<br>Twitter nuotr.
Mike'as Jamesas.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 23, 2021, 4:15 PM

Klubas paskelbė, kad M.Jamesas dar turi galiojantį kontraktą, kadangi jis pavasarį nebuvo nutrauktas.

„Šiai dienai klubas ir krepšininkas dar nepriėjo prie bendro susitarimo dėl kontrakto nutraukimo.

Todėl Mike'as, kaip ir kiti žaidėjai, turintys sutartį su ekipa, yra klubo paslaugoms. Tačiau M.Jamesas treniruosis individualiai, neprisijungdamas prie naujos komandos“, – skelbiama CSKA ekipos pranešime.

„Gazzetta.gr“ skelbia, kad amerikietis būtinai susitiks su klubo prezidentu Andrejumi Vatutinu ir aptars savo galimybes sugrįžti į CSKA.

Kalbama, kad didelės įtakos galutiniam sprendimui turės ir trenerio D.Itoudžio žodis.

Pradžioje buvo kalbėta, kad krepšininkas vasarą sudomino „Los Angeles Lakers“ ekipą ir ji pasikvietė žaidėją į peržiūrą kartu su kitais įžaidėjais Isaiah Thomasu bei Darrenu Collinsu.

Tačiau sutartis nebuvo pasirašyta.

Praėjusiame sezone iš CSKA išvarytas M.Jamesas labai greitai susirado darbą „New York Nets“ ir vilkėdamas ekipos marškinėlius 31-erių 185 cm ūgio gynėjas sužaidė 22 rungtynes.

Per jas jis vidutiniškai įmesdavo po 7 taškus ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus.

Su Maskvos CSKA klubo treneriu Dimitriu Itoudžiu ne kartą konfliktavęs amerikietis M.Jamesas iš klubo buvo išprašytas šių metų kovo mėnesį.

Galutinai CSKA ir M.Jamesas išsiskyrė po incidento per VTB turnyro dvikovą, kai po D.Itoudžio kritikos amerikietis, sužaidęs vos tris minutes pirmame kėlinyje., išėjo į rūbinę ir susirinkęs mantą daugiau nepasirodė komandos būstinėje.

Klubo prezidentas Andrejus Vatutinas pakomentavo šią situaciją taip: „Deja, darbo potencialas su M.Jamesu šiai dienai jau neįžvelgiamas. Pirmąjį savo sezoną Mike'as nekūrė mums jokių problemų ir todėl buvo pasirašyta trejų metų sutartis.

Šiame sezone klubas padarė viską, kas įmanoma, kad bendradarbiavimas būtų sėkmingas ir suteiktų komandai kuo didesnės naudos.

Jau sezono pradžioje iškilusias problemas negalima buvo išspręsti vienu rankos mostu, todėl dirbome taip vadinamu „rankiniu“ režimu, tačiau ir tada nepavyko pasiekti stabilumo ekipoje.

D.Itoudis yra patyręs ir daug ką žinantis treneris, turintis savo požiūrį, kaip reikia kurti komandą, nes jis ir atsako už galutinį rezultatą. Trenerių štabo nuomone, M.Jameso suspendavimas atitinka komandos interesus ir mes tikime, kad viskas dabar bus gerai, mums viskas pasiseks.

Kitą vertus, kažkas jį jau vadino demonu, tačiau nereikia demonizuoti šį krepšininką. Jis nėra demonas. Jis puikus žaidėjas, ne kartą vienui vienas sugebėjęs laimėti rungtynes, stebindamas žiūrovus savo neįtikėtinais veiksmais ir metimais.

Tačiau jau taip atsitiko, kad situacija pasisuko į visiškai neišsprendžiamą konfliktą.

Labai gaila, jį išspręsti nėra jokių galimybių ir tai labai apmaudu. Bet geriau dabar tai pripažinti nei gyventi ir svajoti apie stebuklą“

M.Jamesas su treneriu iš Graikijos, kuris klubą treniruoja nuo 2014 metų, konfliktavo ir anksčiau, o su klubo vadovybe buvo susikirtęs sausio mėnesį, kai negavo leidimo vykti į JAV dalyvauti senelio laidotuvėse.

Galiausiai M.Jamesas prabilo atvirai apie nesutarimus su D.Itoudžiu ir su prieš tai buvusiu Milano „Olimpia“ klubo strategu Ettore Messina.

„E.Messina viską nutarė daryti pagal savo kurpalių. Vasarą mes kalbėjomės apie būsimą sezoną telefonu.

Po to jis man elektroniniu paštu atsiuntė laišką, kuriame buvo parašyta, kad ieškočiau sau naujos komandos. E.Messina buvo naujas treneris. Visiškai nežinau, kas atsitiko, bet taip pasisuko situacija.

Jei kalbėsime apie D.Itoudį, kai kas atsitiko man asmeniniame gyvenime. Tad situacija pasisuko ne taip, kaip, mano giliu įsitikinimu, turėjo būti. Mes su treneriu turėjome nedidelį susikirtimą. Konfliktas tarp manęs ir D.Itoudžio nebuvo konfliktu tarp trenerio ir žaidėjo.

Didžiąja dalimi mes netinkame vienas kitam kaip asmenybės, kaip du vyrai. Kalba tikrai neina apie krepšinį. Štai kas įvyko tarp mūsų“, – aiškino M.Jamesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.