EUROLYGA 2023

Kauno „Žalgiris“ turi naują atakų organizatorių: į komandą atvyksta NBA žaidėjas

Kauno „Žalgirio“ klubas baigė artėjančio sezono sudėties komplektaciją ir sudarė sutartį su naujuoju komandos atakų organizatoriumi. Juo tapo vienerių metų sutartį pasirašęs 25-erių Emmanuelis Mudiay.

 Kauno „Žalgiris“ turi naują atakų organizatorių: į komandą atvyksta NBA žaidėjas.<br> AP/Scnapix nuotr.
 Kauno „Žalgiris“ turi naują atakų organizatorių: į komandą atvyksta NBA žaidėjas.<br> AP/Scnapix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2021, 12:03 AM, atnaujinta Aug 24, 2021, 12:04 AM

2015-ųjų NBA naujokų biržoje šis Kongo Demokratinės Respublikos pilietybę turintis krepšininkas Denverio „Nuggets“ klubo buvo pašauktas 7-uoju šaukimu ir penkis sezonus praleido stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

Beveik trejus metus įžaidėjas vilkėjo „Nuggets“ marškinėlius, pusantrų metų rungtyniavo Niujorko „Knicks“, o vieną sezoną praleido Jutos „Jazz“ komandoje. Įdomu tai, kad prieš patekdamas į NBA E.Mudiay profesionalo karjerą pradėjo Kinijoje.

Pirmajame sezone Denveryje E.Mudiay fiksavo 12,8 taško ir 5,5 rezultatyvaus perdavimo, antrajame – 11 taškų ir 3,9 rezultatyvaus perdavimo, o trečiajame – 8,5 taško, 2,9 rezultatyvaus perdavimo statistinius vidurkius.

2018-aisiais persikėlęs į „New York Knicks“ gynėjas demonstravo geriausius NBA karjeros vidurkius: po 14,8 taško, po 3,3 atkovoto kamuolio ir po 3,9 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Praėjusio sezono metu E.Mudiay teko pabūti be krepšinio, o dar metais anksčiau NBA lygoje su „Jazz“ marškinėliais jis sužaidė 57 mačus, kuriuose per vidutiniškai 15 minučių, pelnė po 7,2 taško, atkovojo po 2,3 kamuolio ir atliko po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Kai šis krepšininkas rungtyniavo Jutoje, jį iš arti matė ir tuo metu „Jazz“ dukterinėje G lygos Solt Leik Sičio „Stars“ komandoje dirbęs dabartinis „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris.

Būtent E.Mudiay ir buvo pagrindinis NBA Vasaros lygoje viešėjusių Pauliaus Motiejūno ir M.Schillerio taikinys. Naujasis „Žalgirio“ narys NBA Vasaros lygoje per aikštėje praleidžiamas 23 minutes vidutiniškai pelnė po 10,2 taško, atliko po 7,2 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 2,8 kamuolio.

Artimiausiu metu žaidėjas atvyks į Kauną, jam bus atlikta medicininė apžiūra, o po jos E.Mudiay iškart prisijungs prie komandos treniruočių bei ruošis artimiausioms kontrolinėms rungtynėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?