EUROLYGA 2023

Druskininkuose – krepšinio teisėjų seminaras ir prezidento rinkimai

Praėjusį savaitgalį Druskininkuose vyko Lietuvos krepšinio federacijos Teisėjų asociacijos (LKF TA) organizuotas seminaras-konferencija. Renginio metu šalies krepšinio teisėjai gilino žinias bei laikė fizinio parengimo bei teorijos testus. Konferencijoje buvo renkamas ir LKF TA prezidentas.

Druskininkuose vyko krepšinio teisėjų seminaras.<br>krepsinioteisejas.lt nuotr.
Druskininkuose vyko krepšinio teisėjų seminaras.<br>krepsinioteisejas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2021, 11:07 AM, atnaujinta Sep 1, 2021, 2:55 PM

Tris dienas vykusiame seminare stažavosi Regionų krepšinio lygos (RKL), Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) bei Lietuvos krepšinio lygos (LKL) teisėjai. Jiems paskaitas skaitė vieni geriausių Lietuvos teisėjų – Gytis Vilius, Gvidas Gedvilas ir Tomas Jasevičius. Savo žiniomis su kolegomis dalinosi ir buvęs krepšinio arbitras Romualdas Brazauskas. Tradiciškai, FIBA kategorijos teisėjas Vilius Mačiulaitis kolegoms parengė video situacijų testą.

Kaip ir kasmet, kone visi teisėjai sėkmingai išlaikė tiek fizinio parengimo, tiek teorijos testus.

Tuo tarpu šeštadienį surengtoje LKF TA rinkiminėje konferencijoje buvo renkamas šios organizacijos prezidentas. Juo perrinktas iki šiol šias pareigas ėjęs Kęstutis Pilipauskas. Buvo patvirtintas ir naujas prezidiumas.

Konferencijoje kalbėjęs K. Pilipauskas pabrėžė opiausią problemą – jaunų teisėjų nebuvimą. Jam antrino ir Vilniaus krepšinio teisėjų sąjungai vadovaujantis Gintaras Vitkauskas – šiemet pirmą kartą iš sostinės neatvyko nei vienas kandidatas, galintis papildyti RKL teisėjų gretas.

LKF TA konferencijoje apsilankė ir LKL prezidentas Remigijus Milašius. Jis pasveikino prezidentu perrinktą K. Pilipauską bei išdėstė savo poziciją apie teisėjų rotaciją tarp NKL ir LKL.

Konferencijoje buvo pasveikinta Milita Stalaučinskaitė – ji tapo antrąja Lietuvos teisėja, gavusia FIBA kategoriją.

Tradiciškai, labiausiai patobulėjusiam teisėjui buvo įteiktas Virginijaus Dovidavičiaus vardo prizas. Šiemet jis atiteko NKL teisėjui Gabrieliui Simonavičiui iš Šakių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.