EUROLYGA 2023

Kaune atsisveikinta su mirusiu FIBA Garbės teisėju ir LKL komisaru

Prieš pat mokslo metų pradžią Lietuvos krepšinis neteko vieno iš žymių šalies teisėjų, buvusio LKL vyriausiojo teisėjo bei FIBA Garbės teisėjo Vytauto Ručinsko.

 Vytautas Ručinskas mirė eidamas 90-uosius metus.
 Vytautas Ručinskas mirė eidamas 90-uosius metus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-02 16:20, atnaujinta 2021-09-02 16:23

Apie netektį paskelbė žinomiausias šalies krepšinio metraštininkas, televizijos laidos „Krepšinio pasaulyje“ vedėjas Vidas Mačiulis.

Velionis vakar atgulė Romainių kapinėse. Anapilin, praeityje tiek LKL, tiek ir FIBA padangėje žinomas teisėjas ir rungtynių komisaras, iškeliavo eidamas savo 90-uosius metus po sunkios ligos.

V.Ručinskas teisėjavo įvairiose varžybose, buvo sekretoriato darbuotoju SSRS pirmenybėse, po to aktyviai dalyvavo LKL gyvenime, teisėjavo mūsų šalies mačus, galiausiai nuo 2000 metų ėjo ir rungtynių komisaro pareigas.

Darbą jis dirbo LKL iki 2013 metų sezono.

Tai pat pat buvo kviečiamas į tarptautines krepšinio varžybas.

V.Ručinskas buvo sekretoriato darbuotoju – laikininku, kuris dirbo per 1989 metų paskutinį Kauno „Žalgirio“ mačą SSRS čempionato finale prieš Kijevo „Budivelnyk“ klubą, kai likus 1 sek. A.Volkovas pataikė metimą ir Ukrainos klubas tapo paskutiniuoju SSRS čempionu. Dvukoba vyko Kaune.

Tuomet kilo klausimų, ar pergalė teisinga, ir laikininku buvęs V.Ručinskas patikino, kad pergalingas metimo buvo po laiko.

Vis dėlto po savaitės mačo rezultatas buvo pakeistas, žalgiriečiams įskaitytas pralaimėjimas, o Kijevo klubas paskelbtas SSRS pirmenybių nugalėtoju. Jau kitais metais žalgiriečių klubas, paskelbus Nepriklausomybę,  atsisakė dalyvauti SSRS čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.