EUROLYGA 2023

Pasiektas Lietuvos rekordas: taiklus metimas į aukščiausiai iškeltą krepšį

Į aukščiausiai iškeltą krepšį (7,4 m) nuo baudų metimo linijos kamuolį įmetė Aurimas Vasiliauskas, bandydamas įveikti alaus krepšinio iššūkį.

 Pasiektas Lietuvos rekordas.<br> Organizatorių nuotr.
 Pasiektas Lietuvos rekordas.<br> Organizatorių nuotr.
 Aurimas Vasiliauskas.<br> Asmeninė nuotr.
 Aurimas Vasiliauskas.<br> Asmeninė nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 12, 2021, 11:20 PM, atnaujinta Sep 13, 2021, 8:28 AM

Panevėžio miesto šventės metu pasiektas Lietuvos rekordas bus įrašytas į knygą „Įdomiausi Lietuvos rekordai“, kuri pasirodys prieš Kalėdas.

„Esu krepšinio fanas, kaip ir dauguma lietuvių. Mėgstu pasižiūrėti ir Eurolygą, ir LKL“, -„Rekordų akademijai“ pasakoja įspūdingą metimą atlikęs Aurimas. Jo mylimiausia komanda – Kauno „Žalgiris“, tačiau, gyvendamas Panevėžyje, palaiko ir saviškius – „Lietkabelį“.

Į rekordą atvedė ...smalsumas

Pasiteiravus, kodėl nusprendė dalyvauti iššūkyje, vyriškis neslepia patekęs prie baudų metimo linijos gana atsitiktinai – tiesiog atvykęs į Panevėžio miesto šventę su mažamečiu sūnumi pasižiūrėti krepšinio ir pamatęs aukštai iškeltą krepšinio lentą. Smalsumo vedini, abu nuėjo patikrinti, kas ten vyksta. Na, o tuomet ir kilusi mintis išmėginti savo jėgas.

„Krepšinio lenta buvo tikrai aukštai, tai iš antro bandymo pataikiau į 6 m aukštyje esantį krepšį, po to sekėsi gana neblogai ir pasiekiau 7,4 m aukštį. O tai man pačiam buvo įspūdinga. Iki 8 m pritrūko vos keleto centimetrų ir sėkmės“, – įspūdžiais dalijasi naujasis Lietuvos rekordininkas.

Tikslo siekia bet kokiu oru

„Rekordų akademijai“ pasidomėjus, ar dažnai treniruojasi, vyras atviras: „Na, per savaitę kokius du ar tris kartus. Drauge su sūnumi einame pamėtyti į šalia namų esančią aikštelę, kad praleistume laisvalaikį.“

Aurimas yra sunkvežimio vairuotojas, kaip pats juokauja – fūristas: vežioja prekes į parduotuves. „Darbas nenuobodus, įtemptas, nes važiuoju bet kokiu oru, o tikslą visada reikia pasiekti“, – teiga A. Vasiliauskas.

Pasirodė geriau už 5400 varžovų

„A.Vasiliauskas pasirodė geriau už 5400 varžovų, kurie rankos taiklumą mėgino visą vasarą įvairiausiose šalies vietose vykusiuose alaus krepšinio iššūkio renginiuose. Renginius nuolat lydėjo geros emocijos, dėl geresnio rezultato kovojo net tos pačios šeimos nariai“,- pasakoja „Kalnapilio-Tauro grupės“ marketingo direktorė Julija Šeiko.

Lietuvos rekordininkui įteiktas Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjų parašais išmargintas krepšinio kamuolys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.