EUROLYGA 2023

Per VTB lygos konferenciją aidėjo ir Kauno „Žalgirio“ vardas: rusai prakalbo apie mistinį Lietuvos įsakymą

Penktadienį VTB lygos vadovybė oficialiai surengė naujojo sezono spaudos konferenciją, kurioje kalbėjo apie būsimą sezoną, komandų galimus biudžetus bei finansus, kurie skiriami išlaikyti lygą bei premijas ekipoms.

Rusai prakalbo apie mistinį Lietuvos įsakymą.<br> lrytas.lt koliažas.
Rusai prakalbo apie mistinį Lietuvos įsakymą.<br> lrytas.lt koliažas.
VTB Garbės prezidentas Sergejus Ivanovas. <br>G.Šiupario nuotr.
VTB Garbės prezidentas Sergejus Ivanovas. <br>G.Šiupario nuotr.
 Sergejus Ivanovas.<br> vtbleague.ru nuotr.
 Sergejus Ivanovas.<br> vtbleague.ru nuotr.
V.Putinas turi ištikimų bendražygių. Vienas jų – Sergejus Ivanovas.<br>"Reuters"
V.Putinas turi ištikimų bendražygių. Vienas jų – Sergejus Ivanovas.<br>"Reuters"
VTB Garbės prezidentas Sergejus Ivanovas. <br>M. Kulbis
VTB Garbės prezidentas Sergejus Ivanovas. <br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-09-17 17:00, atnaujinta 2021-09-17 17:12

Renginyje dalyvavo ir buvęs Rusijos gynybos ministras, Prezidento Vladimiro Putino administracijos vadovas, rusų žvalgybos generolas Sergejus Ivanovas.

68-erių Rusijos valdininkas stovėjo prie VTB lygos ištakų, kai dar 2008-siais buvo sužaistas parodomasis VTB Kalėdinis turnyras, kuriame žaidė 8 klubai: jame per tris dienas kovėsi ir Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“, Latvijos čempionas Rygos ASK klubas, Lenkijos čempionė Sopoto „Prokom“, Ukrainos čempionė Mariupolio „Azovmaš“ bei Rusijos čempionė Maskvos CSKA.

Tuomet buvo galutinai nutarta, kad gims naujasis Europos krepšinio turnyras. Neoficialiai kalbama, kad S.Ivanovo įkalbėtas V.Putinas nurodė pagrindiniam Rusijos VTB bankui būti lygos rėmėju ir pabandyti konkuruoti su kitais turnyrais.

Viena iš lygos užduočių – ir vėl suvienyti buvusias SSRS respublikas naujame krepšinio čempionate.

Nuo 8 komandų VTB lyga per penkerius metus padidėjo iki dvidešimties.

Tačiau po 2013-ojo sezono, kuriame varžėsi 20 komandų, apie savo galimą pasitraukimą pareiškė senbuvis Kauno „Žalgiris“, o Rusijai okupavus Krymą su šiomis varžybomis atsisveikino Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Vilniečiai VTB varžybose kovojo nuo 2010 metų, o klaipėdiečiai – nuo 2012-ųjų.

Tuometinis lygos vadovas S.Ivanovas po pasitraukimų tikino, kad Lietuvos klubai dar prašysis atgal į VTB, tačiau sugrįžę, pagal įstatus, jie privalės trejus metus žaisti be premijų ir lygos paramos.

Penktadienį paklausus, ar naujame VTB sezone nelaukiama komandų iš kitų šalių ir ar neplanuoja į turnyrą sugrįžti lietuviai, Garbės prezidentas S.Ivanovas apgailėstavo, kad jis nesitiki vėl matyti VTB Lietuvos komandas, nes žino situaciją, kodėl komandos traukėsi.

„Noriu pasakyti, kad man labai gaila, kad iš VTB lygos išėjo Kauno „Žalgiris“ ir kiti lietuviški klubai. Lietuva – tai krepšinio šalis. Jiems buvo kur kas didesnė tragedija dėl to, kad nepateko į Tokijo olimpiadą, nei mums.

Žinokite, Lietuvoje krepšinis – sportas numeris vienas. Jie turi stiprius klubus, pas juos tikrai labai gerai rengia jaunimo pamainą.

Bet tas jų sprendimas trauktis iš VTB lygos buvo šimtu procentų politinis. Komandoms buvo tiesiog įsakyta trauktis iš VTB ir nežaisti su priešiška šalimi. Lietuva atvirai sportą naudoja politiniams tikslams. Tad iš jų tikėtis nėra ko“, – aiškino portalui sports.ru Garbės prezidentas S.Ivanovas.

Tuo tarpu „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas prieš septynetą metų aiškiai sudėliojo akcentus, kad kauniečiams VTB lygoje būti yra sunku dėl turnyrų gausos ir klubas privalėjo rinktis.

„Turime žaisti Eurolygoje, Lietuvos krepšinio lygoje, Baltijos lygos turnyre. Dar ir dalyvauti VTB – juk tai neįmanomas dalykas. Būtume nebe krepšinio klubas, o kelionių agentūra“, – aiškino „Žalgirio“ direktorius.

Šiame VTB čempionate kovos 12 klubų: iš jų tik trys iš užsienio – Kazachstano „Astana“, Lenkijos „Zeliona Gura“ ir Estijos „Kalev“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.