EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ marškinėlius apsivilkęs M. Kalnietis: „Džiaugiuosi sugrįžęs į tikrus namus“

Naujajam „Betsafe-LKL“ sezonui prasidėjus, LKL.lt lygos sirgaliams pristato interviu su vienu labiausiai patyrusių čempionato žaidėjų, Kauno „Žalgirio“ krepšininku Mantu Kalniečiu.

Mantas Kalnietis vėl rungtyniauja Kaune.<br>LKL nuotr.
Mantas Kalnietis vėl rungtyniauja Kaune.<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2021, 1:58 PM

35 metų gynėjas šiemet sugrįžo ten, kur daugiau kaip prieš penkiolika metų prasidėjo jo karjera.

M. Kalnietis „Žalgirio“ garbę gynė pirmuosius šešerius savo profesionalios karjeros metus, nuo 2006 iki 2012 metų. Vėliau įžaidėjas į Kauną buvo sugrįžęs ir 2015-2016 m. sezonui, o dabar daugkartinių šalies čempionų marškinėlius vilkės po penkerių metų, praleistų užsienyje.

Kalbėdamas apie gerai pažįstamą, tačiau nuolat besikeičiančią „Žalgirio“ rūbinę, Lietuvos rinktinės kapitonas tikino, kad „Žalgiris“ toks jau yra – žaidėjai keičiasi, bet emocijos ir nuotaikos lieka tokios pačios.

„Veidai galbūt ir pasikeitę, žaidėjų yra kitokių, bet per tuos penkerius metus „Žalgirio“ rūbinė tikrai nepasikeitė, emocijos panašios.

Normalus procesas, kad žaidėjai rotuoja, kažkur išeina. Bet turbūt „Žalgiris“, kaip komanda, dažnai atsižvelgia ne tik į kriterijus krepšinio aikštelėje, bet ir į tai, kokie žmonės susirenka į rūbinę. Vizija išlieka panaši, nuotaikos rūbinėje geros“, – šyptelėjo į Kauną sugrįžęs M. Kalnietis.

Po pirmųjų šešerių metų Kaune, 2012 metais išvyko žaisti į Rusiją, kur atstovavo Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ komandai. Prisiminęs legionieriaus karjerą įžaidėjas buvo atviras – išvažiuoti į užsienį yra verta kone kiekvienam krepšininkui. Tiesa, sugrįžti namo – dar geresnis jausmas.

„Tikrai taip. Ypač jauname amžiuje, išvažiuoti, susipažinti, praplėsti savo akiratį, tikrai man buvo įdomu ir smagu. Bet yra posakis, kad namuose geriausia, tai džiaugiuosi sugrįžęs į tikrus namus“, – kalbėjo M. Kalnietis.

Praėjusiame sezone M. Kalnietis iškovojo bene svarbiausią karjeroje individualų apdovanojimą – lietuvis tapo Vieningosios lygos reguliariojo sezono naudingiausiu žaidėju (MVP). Kalbėdamas apie šį įvertinimą, 35-erių krepšininkas buvo atviras – apie tokį pripažinimą jis net negalvojo.

„Tikrai nesitikėjau tokių dalykų, nes niekada į sezono MVP titulus net nepretenduodavau. Neslėpsiu, aišku malonu, kai gauni tokį įvertinimą. Nepasimesiu, kad man tai nieko nereiškia. Tikrai smagu, kad pavyko asmeninį apdovanojimą suderinti su geru komandos žaidimu. Tik gaila, kad sezonas baigėsi anksčiau dėl traumos ir nepavyko skambia nata užbaigti čempionato“, – kalbėjo patyręs žaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.