EUROLYGA 2023

Vokietijoje žaidęs Lietuvos talentas pasuko į NCAA

Į NCAA pasuko dar vienas Lietuvos talentas. Su Indianos „Butler Bulldogs“ sutartį pasirašė Bonos „Telekom Baskets“ klube žaidęs 199 cm ūgio gynėjas Simonas Lukošius.

 Simonas Lukošius.<br> Imago Images/Scanpix nuotr.
 Simonas Lukošius.<br> Imago Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2021, 12:52 PM

Komandos treneris LaVallas Jordanas sako, kad pirmasis kontaktas su 19-mečiu S.Lukošiumi įvyko pavasarį: „Mums stebint Simą ir augant tarpusavio santykiams pasidarė aišku, kad jis puikiai prie mūsų pritaps tiek aikštėj, tiek už jos ribų. Jau kurį laiką stengiamės prisikviesti jį į JAV.

Simas yra igudęs, universalus atakuojantis žaidėjas su aukštu krepšinio IQ. Jis žaidė stiprioje Europos lygoje ir manome, kad ta patirtis puikiai persiteiks ir „Big East“ divizione.

S.Lukošius pats teigia, kad Lietuvą paliko dėl galimybės žaisti aukštesniame lygyje – aukščiausioje Vokietijos BBL lygoje. Pagal „Dallas Mavericks“ žvaigždę Luką Dončičių žaidimą modeliuojantis lietuvis Vokietijoje per kiek daugiau nei 9 minutes rinko po 2,9 taško, 1 atkovotą kamuolį ir 0,6 rezultatyvaus perdavimo.

2019-2020 metų sezone žaidė trečioje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje „Dragons Rhöndorf“ klube. Prieš du metus lietuvis rinko po 14,8 taško, 4,8 atkovoto kamuolio, 2,8 rezultatyvaus perdavimo. Tritaškius lietuvis laidę 38 proc. taiklumu, o baudas 91 proc. tikslumu.

Jaunių Eurolygos turnyre S.Lukošius atstovavo Miuncheno „Bayern“ klubui kur rinko po 13,5 taško, 3,8 atkovoto kamuolio ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Didžiausias iššūkis yra rasti gerą balansą tarp buvimo taškų rinkėju ir pagalbininku komandos draugams“, – S.Lukošius teigė 2020 metais germanhoops portalui duotame interviu.

„Aš manau, kad labiausiai man padirbėti reiktų su psichologija. Reikia būtų visada pasiruošusiam ir reikia dirbti, kad būčiau geresnis ir pastovesnis gynyboje“.

Indianos „Butler Bulldogs“ yra išugdęs ne vieną NBA žaidėją. Bene garsiausias iš jų – „Charlotte Hornets“ lyderis Gordonas Haywardas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.