EUROLYGA 2023

Pirmoji LKL naujokų pergalė nepaliko abejonių: Jonavoje „Dzūkija“ buvo sutrypta jau iki pertraukos

LKL čempionato rungtynėse sekmadienį Jonavoje vietos „CBet“ (1/1) krepšininkai 85:63 (20:11, 26:12, 22:24, 17:16) sutriuškino Alytaus „Dzūkiją“ (1/2) ir iškovojo pirmąją pergalę.

Jonavos krepšininkai iškovojo triuškinamą pergalę.<br> lkl.lt nuotr.
Jonavos krepšininkai iškovojo triuškinamą pergalę.<br> lkl.lt nuotr.
Alytaus „Dzūkija“ pasipriešino „Žalgiriui“.<br> lkl.lt nuotr.
Alytaus „Dzūkija“ pasipriešino „Žalgiriui“.<br> lkl.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2021, 4:46 PM, atnaujinta Sep 26, 2021, 8:23 PM

Jonavos sporto arenoje sekmadienio vakarą susirinkę krepšinio mylėtojai tapo istorinio įvykio liudininkais.

Virginijaus Šeškaus kariauna pamatus pergalei padėjo dar pirmajame kėlinyje, o į priekį ją vedė Kahlilas Thomasas, per 16 minučių pelnęs 18 taškų ir atkovojęs 7 atšokusius kamuolius.

Jonavos ekipa nuo varžovų atsiplėšė pirmojo kėlinio pabaigoje, kai spurtavo 18:5 ir įgijo dviženklį pranašumą 27:13.

LKL debiutantai tuo neapsiribojo ir dar iki pertraukos pradėjo varžovų triuškinimą 44:19.

Svečiai iš Alytaus antroje susitikimo pusėje atsitiesti nesugebėjo.

Kelių varžovų krepšio link neradę ir tik minimaliai atsilikimą sumažinę dzūkai buvo priversti susitaikyti su skaudžiu pralaimėjimu.

Alytiškiai šiame mače nerado laimės atakuodami iš toli – tikslą pasiekė tik 6 iš 26 jų tritaškių (23 proc.). Kauno „Žalgiriui“ 25 taškus sumetęs Joshua Newkirkas šįkart prametė visus 4 tritaškius ir surinko 8 taškus.

„Prieš rungtynes sugalvojome tokią aferą, kurios dėka išmušdavome varžovus iš jų varžovų ritmo. Dabar galima sakyti, kad gerai pasiruošėme, bet jei būtume praleidę laisvų taškų, būtų tekę prisiimti atsakomybę“, – po mačo šypsojosi V. Šeškus.

„Nusileidome varžovams kontaktu, pralaimėjome visas mikrodvikovas penktoje pozicijoje, neatsikovojome kamuolių ir padarėme dvigubai daugiau klaidų. Esu nusivylęs ir rezultatu, ir žaidimo kokybe“, – apgailestavo „Dzūkijos“ strategas Ramūnas Cvirka.

„CBet“: Kahlilas Thomasas 18 (7 atk. kam.), Evaldas Šaulys ir Lachlanas Andersonas (7 atk. kam.) po 11, Edvinas Šeškus ir Laimonas Kisielius po 9, Juanas Palaciosas 8 (9 atk. kam.).

„Dzūkija“: Aleksandras Aranitovičius ir Justas Furmanavičius (9 atk. kam.) po 10, Dylanas Frye 9, Vaidas Čepukaitis (7 atk. kam.), Mindaugas Lukauskis ir Joshua Newkirkas po 8.

LKL debiutuojanti Jonavos komanda pirmąsias sezono rungtynes namuose pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“ 80:86. „Dzūkija“ per pirmąsias rungtynes namie nugalėjo „Šiaulius“ 75:66, o antrajame mače savo aikštėje tik po dviejų pratęsimų 100:105 nusileido „Žalgiriui“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.