EUROLYGA 2023

R. Grigas pasirinko, kas jam talkins Lietuvos moterų krepšinio rinktinės trenerių štabe

Po kiek daugiau nei mėnesio kovas atrankoje į 2023 metų Europos čempionatą pradedančios Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Grigas pristatė kartu dirbsiančių trenerių kolektyvą.

 R.Grigui talkins V.Stanišauskas ir S.Linkevičienė.<br> LKF nuotr.
 R.Grigui talkins V.Stanišauskas ir S.Linkevičienė.<br> LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2021, 1:11 PM, atnaujinta Sep 29, 2021, 1:19 PM

Trenerio asistentais dirbs už U18 merginų rinktinės vairo stovėjęs Vilius Stanišauskas bei trenerės karjerą pradėjusi buvusi ilgametė Lietuvos moterų rinktinės žaidėja Sandra Linkevičienė.

Kartu su moterų rinktine darbuosis kineziterapeutė Urtė Pučinskaitė.

„Kolektyvas nėra itin naujas. Visi treneriai jau ragavę rinktinės arba yra buvę rinktinėje. Ateidamas dirbti noriu palikti tai, kas yra gero ir perspektyvaus, o blogybes pataisyti, jog rezultatas būtų geresnis“, – pabrėžė R. Grigas.

Kalbėdamas apie trenerių štabą, R. Grigas įvardijo ir kiekvieno trenerio savybes.

„Treneris V. Stanišauskas yra labai perspektyvus, jaunas treneris su geru noru, didelėmis ambicijomis. S. Linkevičienę aš pažįstu, teko dirbti kartu, žinau jos charakterį, kovotojos savybes, merginų užvedimą, bendravimą, kuris yra geras ir protingas“, – teigė R. Grigas.

S. Linkevičienė yra daugkartinė Lietuvos ir Baltijos lygų čempionė, moterų Eurolygoje iškovojusi bronzos apdovanojimą. Per savo karjerą krepšininkė daug metų rungtyniavo Vilniaus „Lietuvos telekomo“ komandoje, žaidė Kauno „VIČI–Aisčių“, Kursko „Dinamo“ (Rusija), Jekaterinburgo UGMK (Rusija), Vroclavo „Sleza“ (Lenkija) ir „Utenos“ klubuose. 2010 ir 2012 metais pripažinta geriausia Lietuvos metų krepšininke.

V. Stanišauskas šią vasarą vykusiame FIBA Iššūkio turnyre, kartu su aštuoniolikmetėmis merginomis iškovojo sidabro medalius – komandą į priekį tempė vidutiniškai po 20,4 taško pelniusi, po 10 atšokusių kamuolių sugriebusi ir po 6,2 rezultatyvaus perdavimo atlikusi Justė Jocytė.

Kalbėdamas apie jau dabar ryškiomis spalvomis žibančią šešiolikmetę J. Jocytę, rinktinės vyriausiasis treneris R. Grigas neslėpė, jog jau dabar krepšininkė yra naudinga pagrindinei Lietuvos moterų rinktinei.

„Tai mūsų žvaigždutė, kuri gali ateityje taip šviesti, jog visiems bus smagu. Kaip teko pakalbėti su rinktinės žaidėjomis, Justė kartais parodo didesnį ramumą nei vyresnės žaidėjos. Komandai kartais yra net lengviau žaisti, kai Justė yra aikštelėje“, – J. Jocytės žaidimo privalumus pabrėžė R. Grigas.

Lietuvos moterų rinktinė atranką į 2023 metų Europos čempionatą pradės lapkričio 11 dieną rungtynėmis su Suomija. Po trijų dienų, lapkričio 14 dieną, lauks mačas su Prancūzija.

Lietuvės rungtyniauja atrankos B grupėje, kartu su Ukraina, Prancūzija ir Suomija. Kelialapį į Europos čempionatą iškovos 10 grupių nugalėtojų ir 4 geriausios antrąją vietą užėmusios komandos. Visgi, jeigu turnyro organizatorės (Slovėnija ir Izraelis) pateks tarp 14 pajėgiausių rinktinių, atitinkamai kelialapį į Europos čempionatą gaus penkta ir šešta geriausios antrosios vietos komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.