EUROLYGA 2023

Kartus CSKA startas: krito prieš „Olimpia“, N.Milutinovas patyrė skaudžią traumą

Ketvirtadienį startavusi Eurolyga žiūrovams nuo pirmos dienos suteikė tikrą sporto spektaklį. Milane buvo sužaistas praėjusių metų mažojo finalo pakartojimas tarp Maskvos CSKA ir vietos „Olimpia“ klubų. Šeimininkai užtikrintai 84:74 (21:29, 23:16, 18:14, 22:15) nugalėjo rusų klubą.

Milano „Olimpia“ patiesė Maskvos CSKA su 1 tašką pelniusiu M. Grigoniu<br> Milano „Olimpia“ twitter nuotr.
Milano „Olimpia“ patiesė Maskvos CSKA su 1 tašką pelniusiu M. Grigoniu<br> Milano „Olimpia“ twitter nuotr.
M.Grigonis.<br>CSKA instagramo nuotr.
M.Grigonis.<br>CSKA instagramo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 30, 2021, 9:19 PM, atnaujinta Sep 30, 2021, 11:56 PM

Po pirmojo kėlinio raudonarmiečiai turėjo aštuonių taškų pranašumą prieš šeimininkus, bet džiaugtis nebuvo ko. Sužaidus vos dvi minutes traumą patyrė komandos lyderis Nikola Milutinovas.

Be serbo likę rusai pradėjo savo pranašumą barstyti ir į ilgąją pertrauką išėjo tik su vieno taško persvarą – 45:44. Vaizdas trečiajame kėlinyje nepasikeitė ir Milano ekipa ir toliau iš lėto įrodinėjo savo pranašumą ir į paskutinį ketvirtį išėjo pirmaudami 62:59.

Puikiai gynyboje žaidę „Olimpia“ krepšininkai Maskvos klubui taškų neleido pelnyti beveik keturias minutes ir per tą laiką skirtumą padidino iki devynių taškų. Per likusį laiką svečiai priešnuodžio nerado ir buvo priversti pripažinti Milano ekipos pranašumą 84:74.

Marius Grigonis per 20 minučių pelnė 3 taškus, atkovojo 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 3 rezultatyvumo balus. Lietuvis prametė po vieną dvitaškį ir tritaškį, bei pataikė 3 baudos metimus iš 4.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausi buvo po 17 taškų surinkę Sergio Rodriguezas ir Shavonas Shieldsas. 15 taškų prie pergalės prisidėjo iš NBA grįžęs Nicollo Mellis, 13 – Kyle'as Hinesas.

13 taškų pelnęs Iffe Lundbergas buvo rezultatyviausias CSKA ekipoje. Willas Clyburnas pridėjo 12 taškų, Nikita Kurbanovas – 10.

Praėjusį sezoną mūšį dėl trečiosios vietos laimėjo Milano ekipa. Tačiau Maskvos CSKA pasipildė dviem talentingais gynėjais – lietuviu Mariumi Grigoniu bei vietiniu Aleksejumi Švedu.

Prieš rungtynes Milano ekipos strategas Ettore Messina išskyrė CSKA naujokų svarbą, o CSKA vyriausiasis treneris Dimitris Itoudis gyrė varžovų komplektaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.