EUROLYGA 2023

Apie naujas „Žalgirio“ gynybos schemas prakalbęs M. Blaževičius: „Važiuojame pasiimti pergalės“

Ketvirtadienį į Prancūziją savo sparnus pakėlusi Kauno „Žalgirio“ ekipa penktadienį pradės savo kovas naujojo sezono Eurolygoje. Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje surems ietis su Vilerbano ASVEL krepšininkais.

M.Blaževičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Blaževičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Blaževičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Blaževičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Blaževičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Blaževičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 1, 2021, 8:54 AM

Prieš artėjančią dvikovą „Žalgirio“ ekipos aukštaūgis Marekas Blaževičius užsiminė apie vykstantį komandos progresą, atmosferą bei nuotaikas prieš prasidedantį Eurolygos sezoną.

„Komanda yra gera ir su kiekviena diena mes jos lygį keliame vis aukštyn ir aukštyn. Atsirado nauji vyrukai, turime jais pasirūpinti. Turime patyrusių žaidėjų, kaip Janis (Strielnieks – red.), kurie greitai įsiliejo į komandą.

Viskas yra labai gerai ir atmosfera gali būti geresnė nei praėjusiais metais. Važiuojame pasiimti pergalės“, – kalbėjo 20-metis žalgirietis.

209 cm ūgio vidurio puolėjas pridūrė, kad prieš naująjį Eurolygos sezoną yra jaučiamas nedidelis jaudulys.

„Kai kuriems žaidėjams tai bus debiutas, kai kurie norės kažką įrodyti. Manau, kad įtampos bus tiek pat daug, kaip ir noro, bet tikiuosi, kad susivaldysime“, – samprotavo lietuvis.

M.Blaževičius taip pat prakalbo apie pasikeitimus „Žalgirio“ gynybos sistemoje bei pridūrė, kad naujos žaidimo filosofijos integravimui dar reikia laiko.

„Turime eiti žingsnelis po žingsnelio. Per vieną dieną neišeis pakeisti sistemos. Turime kantriai dirbti, kad pasiektume tikslą. Pakeitėme gynybos taisykles, o puolimas liko maždaug toks pat. Kiekvieną treniruotę įvedame kažką naujo, o laikui bėgant tai pamatysite ir jūs“, – kalbėjo „Žalgirio“ vidurio puolėjas.

Apibūdindamas Vilerbano ASVEL ekipą M.Blaževičius teigė, kad Kauno ekipa gali bandyti pasinaudoti varžovų netektimis ir savo patirties dėka iškovoti pergalę.

„Tai – atletiška komanda. Yra žaidėjų, kurie neturi daug patirties, varžovai taip pat turi netekčių, todėl turėsime išnaudoti savo patirtį ir pasiimti pergalę“, – samprotavo lietuvis.

ASVEL ir „Žalgirio“ akistata vyks penktadienį, 21 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.