EUROLYGA 2023

L. Miškinienės dvigubi dubliai virto kelialapiu į Europos taurės grupių varžybas

Laura Miškinienė surinko dar vieną dvigubą dublį ir su komandos draugėmis iš Bydgoščiaus „Astoria“ užtikrintai žengė į krepšinio Europos taurės grupių etapą.

Laura Miškinienė.<br>LKF nuotr.
Laura Miškinienė.<br>LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-01 00:08

Tuo tarpu Pieščianų „Čajky“, kurioje žaidžia Laura Želnytė, atrankos barjero neperžengė, o atsakomosios šios komandos rungtynės buvo nutrauktos vienai krepšininkei patyrus šiurpią traumą. „Astoria“ ketvirtadienį atsakomosiose Europos taurės atrankos etapo rungtynėse namie nugalėjo Atėnų „Eleuteria Moschatou“ komandą 74:61. Galingai žaidusi Laura Miškinenė per 28,5 minutės pelnė 14 taškų, atkovojo 14 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Bydgoščiaus krepšininkėms prieš šias rungtynes smarkiai jaudintis nereikėjo. Jos pergalės pamatus pasidėjo praėjusią savaitę, kai Graikijoje laimėjo pirmąsias rungtynes 57:48. L.Miškinienė ir tada surinko dvigubą dviženklį (18 taškų ir 13 atkovotų kamuolių).

Priešingai susiklostė „Čajky“ likimas. Pieščianų komanda pralaimėjo abejas rungtynes Šarlvilio-Mezjero „Flammes“ ekipai. Praėjusią savaitę „Čajky“ namie nusileido varžovėms 62:74, o šį ketvirtadienį išvykoje pripažino varžovių pranašumą 54:78.

Laura Želnytė per antrąsias rungtynes žaidė 32 minutes ir pelnė 8 taškus.

Pieščianų komandą sukrėtė ne pralaimėjimas, bet šiurpi Gabrielos Andelovos trauma. Likus žaisti apie 6 min. po susidūrimo su varžove krepšininkei lūžo kojos kaulas. Rungtynės buvo nutrauktos apie pusę valandos. Medikai bandė suteikti G.Andelovai pirmąją pagalbą aikštėje, o po to ji buvo išvežta į ligoninę.

Teisėjams po ilgos priverstinės pertraukos atnaujinus žaidimą, abiejų komandų krepšininkės paskutines minutes ne žaidė, o tik vaikščiojo po aikštę.

Europos taurės pagrindiniame etape rungtyniaus 48 komandos. Jos bus suskirstytos į 12 grupių, o varžybos prasidės spalio 13 dieną.

Europos turnyruose šį sezoną nežaidžia nė viena moterų krepšinio komanda.

Europos taurė

Atrankos etapo atsakomosios rungtynės

Bydgoščiaus „Astoria“ – Atėnų „Eleuteria Moschatou“ 74:61 (pirmosios rungtynės 57:48).

L.Miškinienė („Astoria“) – 14 tšk. (5/7 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 4/5 baudų), 14 atk.kam., 5 rez.perd. per 28,5 min.

Šarlvilio-Mezjero „Flammes“ – Pieščianų „Čajky“ 78:54 (pirmosios rungtynės 74:62).

L.Želnytė („Čajky“) – 8 tšk. (0/1 dvitaškio, 2/5 tritaškių, 2/2 baudų), 5 atk.kam. per 32 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.