EUROLYGA 2023

Žalgiriečius palaikysianti J. Jocytė – apie L. Lekavičiaus marškinėlius, T. Parkerį ir gaunamą dėmesį

Penktadienio vakarą Vilerbane esančioje „Astroballe“ arenoje Eurolygos rungtynėse šeimininkų komanda ASVEL stos į pirmąją sezono dvikovą su Kauno „Žalgirio“ krepšininkais. Tribūnose tarp vietinės ekipos gerbėjų turėtume išvysti ir kylančią Lietuvos moterų krepšinio žvaigždę Justę Jocytę.

Justė Veronika Jocytė.<br>fiba com nuotr.
Justė Veronika Jocytė.<br>fiba com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2021, 10:49 AM

15-metė 187 cm ūgio ASVEL moterų komandos žaidėja žada Eurolygos susitikime palaikyti žalgiriečius, o apie savo gyvenimą Prancūzijoje, tobulėjimą krepšinio aikštėje bei kitus dalykus ji dalijosi mintimis kartu su „Žalgiris Insider“ prenumeratoriais.

„Nepamenu, kur palikau savo senuosius L. Lekavičiaus marškinėlius – ar jie liko namuose, ar kažkur pasimetė, todėl visai norėčiau naujų, – šypsojosi J. Jocytė, paklausta apie mėgstamiausius žaidėjus. – Manau, kad L. Lekavičius yra vienas iš mano mėgstamiausių žaidėjų, kurį seku nuo mažens.“

Dar 2019 m., tuomet 13-os, J. Jocytė kaip kometa išniro Lietuvos krepšinio padangėje ir sužibo ryškiausiomis spalvomis. Iš pradžių mergina debiutavo mūsų šalies moterų krepšinio pirmenybėse, vėliau – nacionalinėje moterų rinktinėje, o po to pakėlė sparnus į Prancūziją, kur prisijungė prie ASVEL krepšinio akademijos.

Prancūzijoje tęsėsi istoriniai J. Jocytės pasiekimai – būdama 14-os ji tapo jauniausia Prancūzijos moterų lygos ir Eurolygos turnyrų debiutante.

Nuo tų dienų įvykių praėjus keliems metams, krepšininkė tikina vis dar jaučianti spaudimą iš aplinkos, tačiau su tuo sugeba susitvarkyti.

„Pradžioje viskas buvo labai nauja, buvo ir daug dėmesio. Nebuvo tiek sunku, kiek apie tai galvojo žmonės. Kažkaip į viską žiūrėjau ramia galva. Kaip bebūtų, iš žmonių atsirado spaudimo. Dabar iš manęs tikimąsi gerai pasirodyti per kiekvienas rungtynes.

Kad ir šią vasarą buvo „Challenger“ turnyras su jaunimo rinktine. Žmonės daug tikėjosi, nebuvo matę manęs ilgai žaidžiant. Spaudimas yra, bet daug į galvą neimu. Žaidžiu savo žaidimą ir žinau, ką galiu. Dėmesys praėjo ir dabar jo yra mažiau, viskas gerai“, – kalbėjo krepšininkė.

Vos J. Jocytė atvyko į Prancūziją, ją kaip vieną perspektyviausių ASVEL akademijos žvaigždžių ėmė globoti ir pats klubo prezidentas bei NBA legenda Tony Parkeris. Buvęs krepšininkas tapo geru merginos bičiuliu, kuris užsukdavo ir į jaunimo akademiją bei padėdavo treniruotėse kylančioms krepšinio žvaigždėms.

„Ryšys su T. Parkeriu užsimezgė greitai – nuo pat pirmo karto, kai atvažiavau aplankyti akademiją ir klubą. Jis visškai ramiai mane priėmė ir bendravo kaip su savo drauge, tai yra smagu. Mūsų santykiai išliko tokie pat normalūs, galime susirašyti, jeigu ko reikia – galiu klausti ir gausiu pagalbos. Dabar jau eina treti metai ir ryšys išliko toks pat“, – tvirtino pašnekovė.

Anksčiau klajojusi tarp jaunimo ir ASVEL moterų komandos sezono metu, dabar 15-metė J. Jocytė abiem kojomis įžengė į suaugusiųjų ekipą. Mergina tikisi, kad ir su naujuoju komandos treneriu Pierre‘u Vincentu ji ras bendrą kalbą sezono metu ir sulauks minučių aikštėje.

„Šis sezonas man yra labai svarbus visomis prasmėmis. Manau, kad esu pasiruošusi žaisti tiek Prancūzijos lygoje, tiek Europos taurėje. Pasikeitė mūsų komandos treneris. Žiūrint iš draugiškų rungtynių, treneris turėtų mane matyti daugiau laiko aikštėje. Būsiu nuo suolo kylantis „trečiasis“ numeris. Vaidmuo komandoje, palyginus su pernai, yra didesnis. Su kiekvienais metais labiau pasiitkiu savimi, jaučiu, kad galėčiau daryti kažkokią įtaką komandos žaidimui“, – tvirtino žaidėja.

Visame interviu, skirtame „Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriams, J. Jocytė papasakojo apie išvykimo į Prancūziją subtilybes, treniruočių niuansus su T. Parkeriu, laisvalaikį, moterų rinktinę bei dar daug kitų dalykų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.