EUROLYGA 2023

Krepšinio legenda P. Gasolis paskelbė savo karjeros pabaigą

Krepšinio legenda, 41-erių Pau Gasolis baigia profesionalaus krepšininko karjerą. Apie tokį sprendimą 213 cm ispanas paskelbė specialioje spaudos konferencijoje Barselonos „Liceu“ teatre.

 Krepšinio legenda Pau Gasolis paskelbė savo karjeros pabaigą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Krepšinio legenda Pau Gasolis paskelbė savo karjeros pabaigą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2021, 7:25 PM

P.Gasolis per savo ilgą karjerą iškovojo ne vieną skambų titulą. Ispanas su „Los Angeles Lakers“ dukart tapo NBA čempionu, o su Ispanijos rinktine kartą tapo pasaulio čempionu, triskart Europos čempionu, du kartus iškovojo olimpinį sidabrą ir sykį – olimpinę bronzą.

Ispanas nestokoja ir asmeninių trofėjų. P.Gasolis šešis kartus dalyvavo NBA visų žvaigždžių rungtynėse, po du kartus pateko į antrą ir trečią „ALL-NBA“ komandas, taip pat laimėjo NBA geriausio metų naujoko titulą.

Ispanijos milžinas du kartus buvo paskelbtas geriausiu Europos čempionato žaidėju, du kartus buvo paskelbtas ir geriausiu Europos krepšininku.

Praėjusį sezoną P.Gasolis rungtyniavo „Barcelona“ klube pas Šarūną Jasikevičių. P.Gasolis su katalonų klubu tapo „Endesa“ lygos čempionu ir užėmė antrą vietą Eurolygoje. Pau taip pat sudalyvavo olimpinėse žaidynėse su nacionaline komanda kur nužygiavo iki ketvirtfinalio.

„Barcelonoje“ P.Gasolis per 9 minutes vidutiniškai rinko po 4,6 taško, 2,4 atkovoto kamuolio bei 6 naudingumo balo statistiką. Olimpiadoje ispanas rinko po 6,5 taško, 4,8 atkovoto kamuolio ir 8,5 naudingumo balo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.