EUROLYGA 2023

R. Nadalis nusilenkė su krepšiniu atsisveikinusiam P. Gasoliui: „Pasitraukė didžiausia Ispanijos sporto legenda“

Vienas geriausių visų laikų Europos krepšininkų ispanas Pau Gasolis pirmadienį oficialiai paskelbė apie savo profesionalaus krepšininko karjerą.

R.Nadalis (dešinėje) P.Gasolį pavadino didžiausia Ispanijos sporto legenda.<br>Lrytas.lt ir AFP/Scanpix nuotr. koliažas.
R.Nadalis (dešinėje) P.Gasolį pavadino didžiausia Ispanijos sporto legenda.<br>Lrytas.lt ir AFP/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 1:45 PM

41-erių 213 cm ūgio vidurio puolėjas per savo ilgą karjerą iškovojo ne vieną skambų titulą. Ispanas su „Los Angeles Lakers“ dukart tapo NBA čempionu, o su Ispanijos rinktine tapo pasaulio, triskart Europos čempionu, du kartus iškovojo olimpinį sidabrą ir sykį – olimpinę bronzą.

Po savo pranešimo apie pasitraukimą iš didžiojo krepšinio P.Gasolis sulaukė daugelio krepšininkų padėkų už aikštėje praleistus metus.

Vis dėlto legendinį ispaną šiltais žodžiais palydėjo ne tik prieš jį ir kartu su juo rungtyniavę žaidėjai, bet ir kiti sporto bendruomenės žmonės.

Vienas iš jų – garsus Ispanijos tenisininkas ir net 20 kartų „Didžiojo kirčio“ turnyrų laimėtojas Rafaelis Nadalis.

Jis savo tviteryje su krepšiniu atsisveikinusį P.Gasolį vadino didžiausia Ispanijos sporto legenda.

„Išėjo didžiausia Ispanijos sporto legenda! Noriu labai daug ką pasakyti, tačiau svarbiausia...ačiū, Pau!“, – rašė 35-erių tenisininkas.

Praėjusį ir paskutinį savo profesionalaus krepšininko sezoną P.Gasolis praleido „Barcelona“ ekipoje.

Joje aukštaūgis Eurolygoje per rungtynes vidutiniškai įmesdavo po 4,6 taško, 2,4 atkovoto kamuolio bei 6 naudingumo balo statistiką.

Paskutinį kartą ant parketo P.Gasolis pasirodė šią vasarą vykusiose Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Vilkėdamas Ispanijos rinktinės marškinėlius jis per rungtynes rinko po 6,5 taško, 4,8 atkovoto kamuolio ir 8,5 naudingumo balo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.