EUROLYGA 2023

Skiepytis nuo COVID-19 atsisakantis K. Irvingas tampa „Nets“ galvos skausmu: ekipa gali priimti nelengvą sprendimą

Vis labiau artėjant naujam NBA sezonui lygos komandos ir toliau sprendžia klausimus dėl žaidėjų vakcinacijos nuo COVID-19. Praėjusią savaitę NBA pranešė, kad skiepo nuo koronaviruso pirmąją doze yra paskiepyti 95 proc. krepšininkų, tačiau kai kurios didžiausios čempionato žvaigždės vis dar atsisako pasitikėti medicina.

K.Irvingas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
K.Irvingas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2021, 3:50 PM, atnaujinta Oct 7, 2021, 4:25 PM

Viena iš jų – „Brooklyn Nets“ ekipos lyderis Kyrie Irvingas.

Pagal atskirų JAV regionų reikalavimą vakcinos nuo COVID-19 atsisakantys krepšininkai negalės rungtyniauti Niujorke ir San Franciske.

Būtent Niujorke savo namų rungtynes žaidžia „Brooklyn Nets“ ekipa, kuriai atstovauja prieš vakciną nuo koronaviruso pasisakantis K.Irvingas.

ESPN praneša, kad Bruklino klubo vadovybė svarsto galimus variantus iškilus šiai problemai su komandai atstovaujančiu gynėju. Pranešama, kad tarp galimų variantų yra svarstoma galimybė, kurioje K.Irvingas rungtyniautų tik išvykos rungtynėse.

Jei „Nets“ nuspręstų priimti šį sprendimą, jis smarkiai atsilieptų nepasiskiepijusio krepšininko piniginei.

Pirmadienį NBA ir žaidėjų asociaciją pasiekė susitarimą, kad už kiekvieną praleistą dvikovą dėl nepasiskiepijimo vakcina nuo koronaviruso žaidėjas neteks 1,1 proc. sumos nuo savo atlyginimo.

29-erių krepšininkas per sezoną uždirba apie 35 min. JAV dolerių, taigi už kiekvienas dėl atsisakymo skiepytis praleistas rungtynes jis savo kišenę turės paploninti daugiau nei 350 tūkst. JAV dolerių.

K.Irvingas šią savaitę jau praleido treniruotę Brukliną, nes be skiepo paprasčiausiai negali treniruotis. Komandos treneris legendinis Steve'as Nashas teigė, kad ekipa nesvarsto galimybės treniruotes rengti ne Niujorke.

„Nets“ per pasiruošimą sezonui ne savo arenoje bus tik vieną kartą – kai žais Filadelfijoje.

Tai reiškia, kad K.Irvingas negalės su komanda treniruotis ir žaisti dešimt dienų.

Jeigu K.Irvingas nesiskiepys, „Nets“ turės problemų ir reguliariajame sezone. Jau antrąją sezono savaitę komandos laukia 6 namų rungtynės. Štai nuo lapkričio iki gruodžio „Nets“ namuose bus 20 dienų iš 26.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.