EUROLYGA 2023

Apie „Žalgirio“ vadovo ego ir M. Schillerio atleidimą kalbėjęs Linas Kleiza: „Į ką tu, Pauliau, žiūrėjai“

Praėjusį penktadienį Kauno „Žalgiris“ nutarė žengti ne itin populiarų žingsnį – sužaidus vos du Eurolygos mačus atleido praėjusį sezoną ekipą dar treniravusį 38-erių Martiną Schillerį.

 Paulius Motiejūnas ir Linas Kleiza.<br> lrytas.lt koliažas
 Paulius Motiejūnas ir Linas Kleiza.<br> lrytas.lt koliažas
linas Kleiza<br>T.Bauro nuotr.
linas Kleiza<br>T.Bauro nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Linas Kleiza<br>T.Bauro nuotr.
Linas Kleiza<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 11, 2021, 9:26 PM, atnaujinta Oct 12, 2021, 7:50 AM

Per spaudos konferenciją „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas tikino, kad jo noras ekipoje turėti inovacijas žlugo.

„Gal kai kam netikėta ir nelaukta, tačiau turiu prisiimti dalį atsakomybės – po Šarūno Jasikevičiaus išėjimo galvojome apie kažką naujesnio, inovatyvesnio, pradėjome tą projektą – kažką panašaus į NBA ir Eurolygos susijungimą. Tačiau pripažįstu, kad tas projektas nepavykęs. Todėl ir buvo priimtas tas sprendimas. Tikimės, kad bus geriau“, – po M.Schillerio atleidimo spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Tačiau buvęs vienas garsiausių šalies krepšininkų Linas Kleiza tikina, kad visas šis „Žalgirio“ vadovo šou su trenerių keitimais yra tam tikras bandymas gelbėti savo didelį ego.

Praeityje ir klubo vadovu buvęs L.Kleiza 15 min.lt laidai „Pikenrolas“ aiškino, kad sunku suprasti, kodėl P.Motiejūnas leido M.Schilleriui šiam sezonui komplektuoti ekipą ir kam apskritai keitė „Žalgirio“ liniją.

„Jis jau buvo atleistas po Eurolygos rungtynių su ASVEL, – 15 min.lt laidai „Pikenrolas“ ir žurnalistui Rokui Pakėnui teigė Linas Kleiza. – Bet ne tai esmė. Esmė, jog visi matė, kur tas projektas eina. Klausimas Pauliui – nuo ko tu pavargai? Nuo pergalių, nuo pilnų arenų, ar norėjai įrodyti, kad visas darbas iki tol buvo ne Šarūno Jasikevičiaus, o tavo?

Ego sužlugdo visas buvusias dinastijas, išskiria komandas. „Žalgiris“ turėjo labai didelį įdirbį – tai buvo ir didelė Pauliaus Motiejūno dalis.

Išėjo Šaras – pasižiūrėkime į „Žalgirį“ anksčiau ir dabar. Tai tik iš esmės vienas ingridientas pasikeitė – tik Šaras. Tai jam išėjus atsirado didelis Pauliaus noras įrodyti, kad viską padarys geriau, viskas nuo jo priklauso, bus taip ir taip. (...)

Tai į ką tu, Pauliau, žiūrėjai – leidi treneriui komplektuoti ekipą, pasisamdai kažkokią skautingo kompaniją ir sakai – suraskit man žaidėjus, kuriems po 30 metų, pageidautina kiek galima labiau neatletiškus ir kurie gali pataikyti. Leidi jam susivežti savo trenerius ir po to atleidi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.