EUROLYGA 2023

CSKA naujokas K. Fariedas paaiškino, kodėl pasirinko Maskvos klubą

NBA pasiūlymo nesulaukęs 31-erių 203 cm ūgio Kennethas Fariedas nutarė savo jėgas išbandyti Rusijoje ir pažaisti Eurolygoje. Pirmą kartą Europoje žaisiantis amerikietis sudarė dviejų mėnesių sutartį su galimybę pratęsti ją iki sezono pabaigos. Krepšininkas ekipoje turės pakeisti netikėtai traumą gavusį kartvelą Tornike Šengeliją, kuris dėl peties skausmų negalės žaisti iki Naujųjų metų.

 Kennethas Fariedas ir Artūras Karnišovas pasaulio čempionate 2014 metais.
 Kennethas Fariedas ir Artūras Karnišovas pasaulio čempionate 2014 metais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2021, 12:44 PM

CSKA puolėjas K.Fariedas, kuris JAV rinktinės sudėtyje laimėjo 2014 metų planetos čempionatą, jau atvyko į Maskvą ir paaiškino savo apsisprendimo motyvus.

„Taip, aš šiek tiek nerimauju. Tai pirmas kartas, kai esu Rusijoje ir man tai nauja patirtis. CSKA yra NBA lygio komanda, žaidžianti Eurolygoje. Malonu būti čia, nekantrauju pasirodyti aikštėje.

Aš nežaidžiau nei Europoje, nei Eurolygoje, tačiau mano vienas iš artimiausių draugų žaidė.

Aptariau su juo galimybę pasirinkti Eurolygos turnyrą, tada pasižiūrėjau vaizdo įrašus su CSKA, supratau, kokio lygio ši komanda. Pagalvojau: „Kokie tie vaikinai yra pasitikintys savo jėgomis. Man jie patinka“, – sakė K.Fariedas.

Krepšininkas į CSKA persikėlė iš Puerto Riko „Leones de Ponce“ klubo.

K. Fariedą NBA naujokų biržoje 22-uoju numeriu pašaukė „Denver Nuggets“, kurioje jis praleido net septynerius metus. 2018 metais jis buvo iškeistas į Brukliną, o sezono pabaigoje jis pateko į Hjustono komandą.

Vasarą puolėjas dalyvavo ir „Los Angeles Lakers“ peržiūroje, tačiau sutarties pasiūlymo nesulaukė, tad trejoms rungtynėms persikėlė į Puerto Riką, kur per vidutiniškai 24 minutes pelnė po 12 taškų bei atsikovojo po 9,3 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?