EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ varžovas – lietuvių paslaugų atsisakęs „Lokomotiv“

Europos taurės turnyras po dešimties mėnesių pertraukos grįžta į Panevėžį. Antradienį šiame mieste bus žaidžiamos antrojo pagal rangą Eurolygos rengiamo turnyro rungtynės, kuriose Panevėžio „Lietkabelis“ susitiks su Krasnodaro „Lokomotiv“. Praėjusią savaitę šios dvi komandos laimėjo pirmojo turo rungtynes ir prieš tarpusavio dvikovą turi po vieną pergalę.

 Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkai.<br> Lokomotiv Kuban twitter nuotr.
 Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkai.<br> Lokomotiv Kuban twitter nuotr.
 Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkai.<br> Lokomotiv Kuban twitter nuotr.
 Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkai.<br> Lokomotiv Kuban twitter nuotr.
 Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkai.<br> Lokomotiv Kuban twitter nuotr.
 Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkai.<br> Lokomotiv Kuban twitter nuotr.
 Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkai.<br> Lokomotiv Kuban twitter nuotr.
 Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkai.<br> Lokomotiv Kuban twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 25, 2021, 10:05 PM

Krasnodaro komanda į Panevėžį atvyksta antrą rudenį iš eilės. Pernai „Lietkabelis“ ir „Lokomotiv“ taip pat žaidė vienoje Europos taurės grupėje, bet praėjusi svečių iš Kubanės viešnagė panevėžiečiams paliko slogius prisiminimus. 2020 metų spalį „Lietkabelis“ savo arenoje pralaimėjo „Lokomotiv“ krepšininkams net 76:105. Daug atkakliau vyko antrosios rungtynės Krasnodare, bet ir jose stipresnis buvo Rusijos klubas, nugalėjęs 94:90.

Praėjusį sezoną nuo „Lokomotiv“ kentėjo ne vien „Lietkabelis“. Krasnodaro komanda pasiekė nemažai pergalių, tačiau nepakankamai daug, kad įvykdytų pagrindinę užduotį ir iškovotų teisę grįžti į Eurolygos turnyrą.

„Lokomotiv“ su sunkumais susidūrė jau Europos taurės antrajame etape, kuriame žaidė gana silpnoje grupėje, bet tik dėl geresnio taškų skirtumo aplenkė „Trento“ ekipą ir vos pateko į atkrintamąsias varžybas. Ketvirtfinalyje „Lokomotiv“ neturėjo aikštės pranašumo ir pralaimėjo seriją Kazanės „Uniks“ klubui 1:2.

Pavasarį tie patys varžovai Krasnodaro krepšininkus sustabdė Vieningoje lygoje. Nors šio turnyro reguliariajame sezone „Lokomotiv“ užėmė antrąją vietą ir vienu laipteliu aplenkė Kazanės komandą, pusfinalio serijoje „Uniks“ iškovojo pergalę 3:0.

Šį antradienį Panevėžio sirgaliai pamatys labai nedaug krepšininkų, skriaudusių „Lietkabelį“ praėjusių metų spalį. Vasarą „Lokomotiv“ vadovai vos ne nuo pamatų pertvarkė komandą ir dabar dėl jos pergalių kovoja visai kiti žaidėjai.

Tarpsezonį iš Krasnodaro išvyko abu lietuviai Mantas Kalnietis (grįžo į „Žalgirį“) bei Mindaugas Kuzminskas (perėjo į Sankt Peterburgo „Zenit“) ir net penki iš šešių amerikiečių: Nigelas Williamsas-Gossas (Madrido „Real“), Kevinas Hervey (Bolonijos „Virtus“), Willas Cummingsas (Bulonės-Levalua „Metropolitans 92“), Reggie Lynchas (Salonikų „Iraklis“) bei Drew Gordonas (Kijevo „Budivelnyk“).

„Lokomotiv“ pasiliko tik vieną svarbų krepšininką – amerikietį Alaną Williamsą (28, 201), kuris Europos taurės turnyre pelnydavo 14,5 taško ir atkovodavo 12,5 kamuolio. Tiesa, A.Williamsas praėjusių metų lapkritį patyrė sunkią kelio traumą. Puolėjui susižeidus buvo manoma, kad jis užribyje praleis apie pusę metų, bet A.Williamsas nežaidžia jau vienuolika mėnesių.

Išvykusius žaidėjus pakeitė naujų amerikiečių būrelis. Neabejotinai svarbiausias pirkinys – Errickas McCollumas (33, 203, atvyko iš „Chimki“), kuris prieš keturis sezonus sėkmingai žaidė Stambulo „Anadolu Efes“ komandoje (Eurolygoje pelnydavo 14,6 tšk.), bet dažniau klajoja po Europos taurės komandas.

Krasnodaro komandą taip pat papildė kitose Europos šalyse žaidę Stantonas Kiddas (29, 198, Jeruzalės „Hapoel“) ir Dariusas Thompsonas (26, 193, „Brindisi“), po nesėkmingo bandymo įsitvirtinti NBA lygoje į Europą grįžęs Gregas Whittingtonas (28, 203, „Denver Nuggets“) bei Europoje debiutuojantis Jonathanas Motley (26, 203, „Incheon ET Land“, Korėja).

Minėti rusų krepšininkų, kalbant apie „Lokomotiv“, net neverta. Praėjusį sezoną per Europos taurės varžybas rezultatyviausiai žaidęs Krasnodaro ekipos rusas Stanislavas Ilnickis pelnydavo 5,1 taško. Kitų Rusijos krepšininkų vidurkis nesiekė 4 taškų.

Praėjusią savaitę pirmosiose Europos taurės rungtynėse „Lokomotiv“ namie nesunkiai nugalėjo „Andorra“ komandą 93:82. Nors po finalo sirenos skirtumas nebuvo triuškinamas, Krasnodaro krepšininkams jokių problemų nekilo – jie pirmavo net 28 taškų skirtumu ir varžovams leido priartėti tik tada, kai treneris Jevgenijus Pašutinas ant suolo susodino amerikiečius ir vietoj jų į aikštę įleido rusų krepšininkus.

Įdomu, kad šeši rusai žaidė nemažai (kartu sudėjus – 50 min., kitaip tariant, visą kėlinį), bet surinko tik 13 taškų. O pergalę užtikrino J.Motley (29 taškai), D.Thompsonas (20) ir E.McCollumas (18).

„Lokomotiv“ vis dar žaidė be A.Williamso, tačiau praėjusią savaitę buvo skelbiama, kad šis puolėjas turėtų grįžti į aikštę per rungtynes su „Lietkabeliu“.

Vieningoje lygoje Krasnodaro komanda laimėjo dvejas iš ketverių rungtynių. „Lokomotiv“ pripažino dviejų Eurolygos klubų „Uniks“ (svečiuose 87:96) ir „Zenit“ (namie 79:106) pranašumą, bet įveikė Minsko „Cmoki“ (namie 92:87) ir Saratovo „Avtodor“ (svečiuose 108:95) komandas.

Kol kas „Lokomotiv“ rezultatus lemia keturi krepšininkai. E.McCollumas pelno 23,5 taško, J.Motley – 19,5 taško, S.Kiddas – 15,3 taško, D.Thompsonas – 12,3 taško. Tačiau sezono pradžioje smarkiai nuvylė G.Whittingtonas, kurio vidurkis – vos 1,3 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.