EUROLYGA 2023

D. Šarauskaitė per lietuvių dvikovą Eurolygoje nustelbė G. Petronytę

Daugilė Šarauskaitė nustelbė patyrusią Gintarę Petronytę ir užtikrino Rygos TTT komandos pergalę Eurolygos ketvirtojo turo rungtynėse.

D.Šarauskaitė<br>A.Didžgalvio nuotr.
D.Šarauskaitė<br>A.Didžgalvio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-27 19:02

Trečiadienį Eurolygos rungtynėse Rygos TTT krepšininkės savo arenoje nugalėjo Venecijos „Reyer“ komandą 71:57.

Puikiai žaidusi TTT vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė surinko antrą dvigubą dviženklį šį sezoną. 25 metų 196 cm ūgio D.Šarauskaitė per 29,5 min. pelnė 19 taškų (9/12 dvitaškių, 1/2 baudų) ir atkovojo 10 kamuolių.

Ji buvo rezultatyviausia rungtynių žaidėja ir laimėjo vos ne visas dvikovas su septyneriais metais vyresne „Reyer“ vidurio puolėja Gintare Petronyte. G.Petronytė žaidė 19,5 min., pelnė tik 2 taškus (1/5 dvitaškių) ir atkovojo 3 kamuolius.

Rygos olimpiniame centre vykusių rungtynių pirmajame kėlinyje abi komandos surengė stiprius spurtus. Rungtynes geriau pradėjo šeimininkės, kurios 4-ąją min. pirmavo 8:2, bet viešnios iš Venecijos atsikirto dar galingiau ir išsiveržė į priekį 20:10. Vis dėlto antrajame kėlinyje TTT pavijo varžoves ir nuo tada iki ketvirtojo kėlinio vidurio komandos žengė koja kojon.

Ketvirtajame kėlinyje rygietės vėl padidino persvarą ir paskutinėmis minutėmis didelės įtampos nebuvo.

TTT iškovojo antrąją pergalę, o „Reyer“ sąskaitoje lieka viena pergalė.

D.Šarauskaitės vidurkiai Eurolygos turnyre yra 12,5 taško ir 9,5 kamuolio. G.Petronytė pelno vidutiniškai 7 taškus ir atkovoja 6,5 kamuolio.

Trečiadienį daug karščiau buvo Urale, kur A grupės favoričių dvikovoje Eurolygos čempionės vardą ginanti Jekaterinburgo UGMK komanda po prieštaringo teisėjų sprendimo palaužė Prahos USK ekipą 75:73.

Likus žaisti 5 sek. USK aukštaūgė Brionna Jones po puikios atakos persvėrė rezultatą 73:72. Per paskutinę UGMK ataką teisėjai užsimerkė, kai Alba Torrens kelis metrus nusinešė kamuolį jo nesumušdama, o paskutinę akimirką Alexandria Bentley pataikė iš trijų taškų zonos.

UGMK laimėjo visas ketverias rungtynes. USK turi dvi pergales.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.