EUROLYGA 2023

Knygą apie tapimą milijonieriumi perskaitęs Ž. Urbonas: „Nerekomenduoju“

LKL rungtyniauja beveik du šimtai krepšininkų, komandoms vadovauja vienuolika vyr. trenerių. Visi šie žmonės – profesionalai krepšinyje. Tačiau kiekvieną dieną jie susiduria su iššūkiais ir už aikštės ribų.

 Žydrūnas Urbonas<br>G.Šiupario nuotr.
 Žydrūnas Urbonas<br>G.Šiupario nuotr.
 Žydrūnas Urbonas<br>G.Šiupario nuotr.
 Žydrūnas Urbonas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 27, 2021, 1:39 PM

„Citadele“ bankas domėjosi, kaip krepšininkai ir dirbantys treneriai sprendžia savo finansinius klausimus, kokius geriausius patarimus finansų temomis yra girdėję, ir kokį patarimą šiuo klausimu duotų ateities kartoms.

Pirmasis rubrikos svečias – Utenos „Juventus“ vyr. treneris Žydrūnas Urbonas.

Treneris atviravo, kad pirmuosius karjeroje uždirbtus pinigus išleido pramogoms, tačiau vėliau suprato, kad tai nebuvo sėkmės receptas. Treneris nusprendė investuoti.

„Niekas nemokė, kaip NBA lygoje. Kiek girdžiu, ten žaidėjus moko, kur investuoti pinigus uždirbus pirmąjį milijoną. Bet kažkaip intuityviai tu gavęs pirmą atlyginimą, ypač jaunystėje, investuoji į nuotykius. Tai natūralu. Žinoma, kad tai nebuvo sėkmingiausiai išleisti pinigai. Todėl vėliau pradedi mąstyti, kaip tuos pinigus įdarbinti. Pradėjau ieškoti būdų. Turbūt, kaip tipiškas lietuvis, pinigus investavau į žemes“, – pasakojo Ž. Urbonas.

Vieną geriausių finansinių patarimų Utenos ekipos treneris perskaitė knygoje. Jis susijęs su investavimu į nekilnojamą turtą.

„Yra trys svarbiausi dalykai, kur tu turi statytis savo būstą, arba investuoti į jį. Pirmas – tai vieta. Antras – tai irgi vieta. O trečias, ir pats svarbiausias, kur tu turi investuoti – tai tikrai rasti tą gerą vietą“, – prisiminė treneris.

Savo vaikus treneris taip pat bando išmokyti finansinio atsakingumo. Tiesa, kaip sako pats Utenos ekipos vairininkas, tą reikia daryti neįkyriai, svarbu ne liepti, o paaiškinti.

„Bandau neužknisančiai savo vaikams pasakyti. Kažkaip iš šono, atsargiai. Nes sakymas, kad tu privalai, tu turi, tai neveikia. Žinau, kaip veikia atmetimo reakcija. Net ir suaugusiems kažką liepti nėra geriausias kelias.

Norisi atsargiai pasakyti, kad galbūt nereikėjo tiek išleisti, pavyzdžiui, Utenos miesto dienose. Paklausi, kam tau tiek cukrinės vatos, ar dirbtinių šautuvų“, – šyptelėjo Ž. Urbonas.

Treneris yra tikras – finansinius klausimus kiekvienam asmeniškai reikia spręsti atsakingai, nes tai sutiekia laisvės kasdienybėje.

„Manau, kad pinigai nėra svarbiausias dalykas gyvenime. Bet jie suteikia laisvės, todėl reikia su jais elgtis atsakingai“, – sakė treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.